Bu holograma dokunun!

Bilim kurgu filmleri bir kez daha gerçek oluyor: Bu ilginç videoya inanamayacaksınız...

Bu holograma dokunun!

Japon bilim adamları dokunulabilir hologramla şaşırttı. Tokyo Üniversitesi'nden araştırmacılar etkileşime geçilebilen üç boyutlu holografik objeler geliştirmeyi başardılar. Deneysel sistem bir holografik projektör, iki Wii kumandası ve ultrason ünitesinden oluşuyor.

Araştırmacı Takayuki Hoshi "Birkaç on yıldan beri bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz şeyler gerçek oluyor. Havada beliren görüntüler büyük ilgi çekiyor. Ev sinemasındaki kullanımları müthiş olacak. Ancak bununla da kalmıyor, bu teknoloji insanların bilgisayarlarla etkileşimine yeni bir boyut katacak." Dedi. "Gerçekten sanal bir objeyi önünüzde havada belirmiş bir şekilde görebiliyorsunuz. Bu muhteşem bir tecrübe ancak uzanıp dokunmaya kalktığınızda hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Çünkü hiçbir şey hissetmiyorsunuz. İşte biz bunu değiştiriyoruz." Diyerek sözlerini sürdürüyor.

Hoshi ve takımı hologramlarla etkileşim, havadaki objelere dokunma imkanı tanıyor. "Dokunma hissini oluşturmak için ultrason kullanıyoruz. Ultrasonu engelleyen bir cisim basınçla karşılaşıyor." Hoshi'ye göre sistem bilgisayar oyunları, 3D CAD yazılımları ve daha pek çok alanda kullanılabilir.

Okuyucu Yorumları