Burrrn: Farklı bir CD yazma aracı!

Bu ücretsiz CD yazma aracını Nero ve benzerleriyle karıştırmayın, onun görevi çok farklı...

Farklı bir CD yazma aracı!

Müzik severlerin büyük kısmının birinci tercihi olan MP3, ortalama %80 sıkıştırma sağladığı için özellikle dosyaları depolamak için büyük bir avantaja sahip. Fakat daha ciddi müzik severlerin tümü MP3'ü çok sevmiyorlar, çünkü dosya boyutunda %80 civarında sıkıştırma sağlamak adına ses kalitesini düşürebiliyor.

Hem kaliteyi korumak hem de %30 ile %50 arasında sıkıştırma sağlamayı tercih edenler çözümü FLAC'ta buluyorlar. Fakat sıra FLAC dosyalarından müzik CD'si (Audio CD) oluşturmaya geldiğinde doğru aracı bulmak pek kolay olmayabilir. Neyse ki sadece 2 MB'lık boyuta sahip Burrrn adlı ücretsiz bir araç bu konuda size yardımcı olabilir. Ama baştan uyaralım; yazılım henüz Beta aşamasında.

FLAC, WAV ve MP3'ün yanı sıra pek çok farklı ses dosyası formatını da destekleyen Burrrn ayrıca sizin için müzik parçalarına ait parçaların albüm ve sanatçı bilgilerini internetten arayıp bulduğunda dosyaya ekleyebiliyor.

Çok fazla sistem kaynağı kullanmayan, özellikle müzik parçalarını CD'ye yazmak için ücretsiz bir alternatif arıyorsanız Burrrn'ü şu adresten siz de deneyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları