Call of Duty: Vanguard'da hile yapanlar, artık sadece "beni kim vuracak" diyerek ortalıkta gezinebilecek...

Activision, Call of Duty: Vanguard'da hilecileri kendi silahıyla vuruyor ve onları adeta ölüme sürüklüyor.

Call of Duty: Vanguard hileleri, hilecilerin canını çok yakacak

Call of Duty: Vanguard’ın son güncellemesi, oyunda hile yapanlara kendi zehirlerinin tadına bakma imkanı veriyor ve onlara ironik bir ceza veriyor. Geliştirilen yeni bir “gizleme” sistemi sayesinde hile yaptığı tespit edilen Call of Duty: Vanguard oyuncuları artık düşman oyuncuları göremeyecek. Düşman karakterler, mermiler ve sesler, hile yapan oyuncular için tamamen tespit edilemez olacak, ancak buna karşın kendileri diğer oyuncular tarafından görülecek ve açık hedef haline gelecekler. Yani Activision’ın da blog gönderisinde bahsettiği gibi artık hileciler etrafta “beni kim vuruyor” diye bağırarak dört dönecekler.

Activision, bahsi geçen gizleme sistemini, hilecilerin etkisini azaltmak için önemli bir teknik olarak görürken, hile yapanlara hilenin ne kadar can sıkıcı olabileceğini göstermeyi amaçlıyor. Yeni özellik, bu yılın başlarında Warzone için piyasaya sürülen ve yine hilecilere yönelik bir sistem olan Hasar Kalkanı sistemine benziyor. Sunucu, Warzone’da hile yapan birini tespit ettiğinde, rakip oyunculara kritik hazar verme yeteneklerini devre dışı bırakarak savunmasız hale getiriyordu.

Activision, sadece gizleme sistemiyle de kalmıyor. Buna ilave olarak hile yapan oyuncuları global Call of Duty skor tablolarından çıkartacağını açıklayan şirket, Ricochet hile önleme yazılımını kullanarak bugüne kadar Call of Duty oyunlarında 114 binden fazla hesabı da kapatmış.