Canlı kutucuklar masaüstüne sabitlenebilsin!

Windows 10 ile masaüstüne önem veren Microsoft, daha önce "gömdüğü" bu özelliği geri getirir mi?

Windows 10'da bu da olur mu?

Windows 8'de çoğumuzun özlediği özelliklerden bir tanesi, Başlat Menüsü'nden sonra muhtemelen masaüstü araçları. İlk olarak Windows Vista'da karşımıza çıkan masaüstü araçları (ya da Microsoft Gadgets), 2012'de barındırdığı güvenlik açıkları nedeniyle kaldırılmıştı.

Araçları Windows 8'e eklemeniz, Microsoft'un desteklemediği yolları takip ettiğiniz sürece mümkün. Ama bir süredir, Microsoft'a farklı bir kullanıcı talebi geliyor: İstediğimiz herhangi bir yere sabitlenebilen canlı kutucuklar...

Birden çok monitör kullananların sayısının bugün hiç de az olmadığını düşünürsek, canlı kutucuklar için artık çoğumuz fazlasıyla alana sahibiz. Microsoft, canlı kutucukları başlat menüsüne eklemiş bulunuyor. Aynısını masaüstüne de yaparak işlemci, RAM kullanımı gibi bilgileri, haberleri ve hava durumunu görmemizi kolaylaştırabilir.

Canlı kutucuklar masaüstüne sabitlenebilsin!
Görsel: Neowin.net

İnternet üzerinde çok sık dile getirilmeye başlanan bu istek, Microsoft'un masaüstüne yoğunlaştığını düşünürsek, çok da mantıksız değil. Eğer siz de aynı şeyi düşünüyorsanız, Windows Feedback uygulamasını kullanıp, Desktop > Desktop background yolunu izleyin ve aynı konudaki geri bildirimleri bulmak için "tiles" sözcüğünü aratın.

Okuyucu Yorumları