Efsane oyun Skyrim arkasına ChatGPT'nin desteğini aldı, bakın ortaya nasıl bir Skyrim çıktı

ChatGPT destekli yeni bir Skyrim modu, efsane oyunu bambaşka bir seviyeye taşımayı başarıyor.

Efsane oyun Skyrim arkasına ChatGPT'nin desteğini aldı, bakın ortaya ne çıktı

Oyunların içerebildikleri kayıtlı diyaloglar ve diyalog seçenekleri sınırlıdır. Bu yüzden Skyrim gibi devasa oyunlarda bile oyunu birkaç kez oynadığınızda (veya tek bir karakter ile tüm görevleri tüketmeye çalıştığınızda) bazı cümlelerle sıklıkla karşılaşırsınız. Ancak ChatGPT meraklıları bu durumu yakında değiştirebilir.

Bir mod geliştirici, oyuncu olmayan karakterlerin (NPC’ler) yapay zeka sohbet robotu ChatGPT tarafından oluşturulan diyalogları kullandığı bir Skyrim sürümü oluşturdu. Mod, oyunculara, oluşturulan seslerle size yanıt verebilen oyun içi karakterlerle konuşma şansı vermenin yanı sıra, karakterlerin anılara sahip olmasını da sağlıyor.

Modun yaratıcısı Art_from_the_machine, Reddit üzerinde yaptığı açıklamada “NPC'lerin oyuncuyla geçmiş konuşmaları hatırlamasına izin verecek şekilde ayarlanmış temel bir hafıza sistemi bulunuyor” diyor ve ekliyor: “Günün saati ve NPC'nin konumu gibi oyun içi olaylar da bağlam sağlamak için ChatGPT'ye iletiliyor.

Modu tanıtan bir video, oyuncunun karakterlerle konuştuğunu ve bu karakterlerin bazılarının, oyuncunun elindeki eşyaları “görebildiğini” ve bunlara yanıt verebildiğini gösteriyor.

Örneğin, kamp ateşinin yanındaki bir karaktere “Peki, sana hiç kamp hikayeleri anlatıldı mı?” diye sorulduğunda, “Biraz düşüneyim” dedikten ve makul bir süre durakladıktan sonra, NPC (pek de etkileyici olmayan) bir anekdot anlatıyor.

Videodaki NPC “Evet, ailem ve ben av gezilerimiz sırasında kamp hikayeleri anlatırdık. Büyük Nord Kahramanları ve troller gibi efsanevi yaratıkların hikayelerini paylaşırdık” diyor. “Babamın bize güçlü bir Ejderha ile savaşan ve galip gelen bir savaşçı hakkında bir hikaye anlattığını hatırlıyorum. Bana ve kardeşlerime cesaret aşılayan heyecan verici ve ilham verici bir hikayeydi.”

Başka bir noktada, bir dükkan sahibi, oyuncu tarafından kendisine gösterilen bir kılıca yanıt veriyor. Bu mod, tam bir oyun olmadığı ve sadece eğlence amaçlı tasarlandığı için aşırı etkileyici gözükmese de, teknolojinin potansiyeline işaret eden önemli bir örnek olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, sohbet robotu yapay zekalarını kullanan gerçek oyunlar üzerinde çalışmalar da başlamış durumda.

Diğer projeler gibi bu Skyrim modu da, büyük oranda büyük dil modeli meraklıları olmak üzere, konseptten etkilenenler tarafından coşkuyla karşılandı. Ancak diğer pek çok kişi, oyunların geleceği için endişeleniyor.

Örneğin, oyun yazarı Luke Plunkett, oyun sitesi Kotaku için yazdığı yazıda “Başlangıçta zaten oldukça genel ve alışıldık olan şeyler üzerinde eğitilmiş bir makine tarafından yazılan kelime çorbası diyaloğundan memnunsanız, size ne kadar ‘insan sanatına tek gerçek insan deneyimi olarak değer vermeliyiz’ desem de, video oyunlarının geleceğinden istediğiniz şeyin bu mu olduğunu size sorgulatmayacaktır” diyor…