CHIP Online'dan çok özel bir röportaj!

Dünyanın en popüler online oyunlarından Knight Online'ın önemli ismine merak edilen her şeyi sorduk.

CHIP Online'dan özel röportaj

CHIP Online Türkiye'nin ve dünyanın en popüler devasa online oyunlarından Knight Online'ın geliştiricileri ile sizler için çok özel bir röportaj yaptı!

Oyuncuların başından kalkamadığı bir online oyun olan Knight Online, Türkiye'de gelmiş geçmiş en popüler MMORPG'lerden birisi olma özelliği taşıyor. Knight Online Prodüktör Yardımcısı Joey Hibbard'a merak ettiğiniz soruları sorduk.

10 Ağustos'ta Knight Online'da neler olacak, nasıl olacak? Bu oyun gerçekten ne kadar popüler? İşte bu sorular ve belki de daha önemlisi, oyunun geleceği ne olacak? Türkiye'de ve dünyada online oyun pazarında neler olup bitiyor?

İşte bütün bunların cevapları, oyuncuların gelecekte karşılaşacağı süprizlere dair ilk bilgiler, size özel röportajımızda yer alıyor. İşte bir solukta okuyacağınız çok özel bir röportaj...

10 Ağustos'ta neler değişecek?

10 Ağustos'ta neler değişecek?

CHIP Online: 10 Ağustos itibariyle yeni bir server kullanmaya başlayacaksınız. Yeni server'ınız oyunculara ne gibi avantajlar sağlıyor? Ne gibi yenilikler ve farklılıklar içeriyor?

Joey Hibbard: Farklı şeyler denemek ve oyunculara şu ana dek kullandıkları tüm sunuculardan daha değişik bir deneyim sunmak istedik. Yeni sunucu PvP (Player versus Player) çarpışma üzerine yoğunlaşacak ve tüm kullanıcılara oyuna eşit şartlarda başlama olanağı verecek. Oyuncular oyuna girdiklerinde çeşitli zırhlar ve silahlarla donatabilecekleri "level 70" seviyesinde bir karakter tarafından karşılanacaklar.

Breaking Point PvP Sunucusu, açıldığı tarihten itibaren 60 gün boyunca kullanıma açık olacak. Bu süre boyunca oyuncular, en fazla National Point'e (Ulusal Puan) sahip olabilmek için kendilerini kıyasıya bir rekabetin içerisinde bulacak. National Point, PvP sunucusu kapandıktan sonra oyuncunun elde edeceği ödül miktarını belirleyecek. Bu uygulamanın en heyecan verici özelliği de önde gelen kullanıcıların %60'ının karakterlerini aktif server'a taşıyabilecek olması. Bu Knight Online için bir ilk olmakla birlikte kullanıcıların PvP sunucusunda oynamak istemeleri için oldukça çekici bir sebep.

Knight Online Türkiye'de ne kadar popüler?

Knight Online Türkiye'de ne kadar popüler?

CHIP Online: Yeni server oyunculara ne gibi avantajlar getirecek?

Joey Hibbard: Oyuncular aynı zamanda elde ettikleri silah, zırh ve aksesuar gibi ganimetleri de aktif sunucuya getirebilecekler. PvP sunucusundan elde edilen ganimetler şu an için oyunda kullanılabilir durumda değil ve yalnızca PvP server'ın kapanmasından sonra eklenecek yeni maceralar aracılığıyla elde edilebiliyor. Bu eşyaların bazıları Secret Executor (Gizli Yetkili) ve Hidden Secret Bone Crusher'ı da (Gizli ve Gizemli Kemik Kırıcı) içeriyor. Her sınıf belirli yeni özel silah ve aksesuarlara erişme imkanına sahip olacak. Oyuncular Knight Online'ın en güçlü tarafı olan PvP'yi çok seviyorlar ve ben de onlara bundan keyif almalarını sağlayacak yeni bir yöntem sunabildiğim için çok heyecanlıyım.

CHIP Online: Knight Online Türkiye'de ne kadar popüler? Dünyanın geri kalanıyla kıyasladığınızda Türkiye'yi hangi noktada görüyorsunuz?

Joey Hibbard: Kinght Online Türkiye'de oldukça popüler ve şu ana kadar bunun getirdiği birçok başarının keyfini yaşadık. Türkiye, Knight Online'daki en büyük pazarımız ve gelecekte yapacağımız içerik güncellemeleri için sürekli bunu dikkate alıyoruz. Bununla birlikte Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Avrupa'dan çok sayıda kullanıcımız var. Knight Online hakkında söylenecek bir şey varsa o da kesinlikle evrensel bir oyun olduğudur.

Oyuncular gelecekte neler beklemeli?

Oyuncular gelecekte neler beklemeli?

CHIP Online: Knight Online'ın geleceğine dair ne gibi planlarınız var? Oyuncularınıza ne gibi avantajlar sunmayı planlıyorsunuz?

Joey Hibbard: Gelişimi sürmekte olan birçok heyecan verici güncellememiz ve tasarım safhasında olan çok sayıda projemiz var. Altını çizerek söylemek istiyorum ki; en büyük hedefimiz kullanıcı deneyimini daimi olarak geliştirmektir. Bu, çeşitli unsurları kapsıyor: halihazırdaki içeriği geliştirmek, içerik güncellemeleri ve müşteri desteği. Kullanıcılarımız için eklemeyi düşündüğümüz bir eklenti de oyun içeriğine yönelik Türkçe dil seçeneği. Bu yenilik, İngilizce bilgisi kısıtlı olan kullanıcıların macera diyaloglarını kendi ana dilleri olan Türkçe haliyle, tamamıyla kavrayabilmeleri anlamına geliyor. Aynı zamanda Moradon'un yeni hali de bizi fazlasıyla heyecanlandırıyor; yeni Moradon, Türkiye'nin antik bölgelerinin mimarisine dayanıyor. İnsanları çok şaşırtacak. Bitme aşamasına yaklaştıkça daha fazla ayrıntı sunmak için sabırsızlanıyorum.

Türkiye online oyun pazarını nasıl değerlendiriyor

Türkiye online oyun pazarını nasıl değerlendiriyor

CHIP Online: Türkiye'deki online oyun pazarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Joey Hibbard: Türkiye'deki oyuncular oyunlar konusunda çok tutkulu ve bu pazarda bulunmak gerçekten heyecan verici. Bundan yıllar önce Türk oyuncu kitlesine yönelik pek fazla online oyun yoktu ve şimdi bu durumun gerçekten değiştiğini söyleyebiliriz. Kişisel olarak pazarda bir durgunluk beklemiyorum, sadece daha fazla rekabet öngörüyorum. Bu gerçekten güzel, çünkü sürecin sonunda hep oyuncular karlı çıkıyor.

CHIP Online: Dünya online oyun pazarında ne gibi gelişmeler ve trendler hakim?

Joey Hibbard: Geride bıraktığımız yıllarda online oyunların geliştirilmesi yönünde büyük bir akımla karşılaştık. Bazı oyunlar "siz oluşturdukça onlar gelecektir" zihniyetiyle geliştirildi. Maalesef birçok oyun geliştiricisi ve yayıncı durumun böyle olmadığını anladı. Oyununuzun başarılı olmasını istiyorsanız elinizde kullanıcıların ilgisini cezbedecek özgün bir şeyleriniz olmalı. Örneğin biz Knight Online'da, bir Free2Play online oyunda olabilecek en iyi PvP sistemlerinden birine sahibiz. Gitgide daha fazla oyunun mikro etkileşim modeliyle piyasaya çıkacağını veya hali hazırdaki modellerini birleşik mikro etkileşim modelle değiştireceklerini hissediyorum.

CHIP Online: Eklemek istediğiniz başka bir şey var mı?

Joey Hibbard: Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Herkesi PvP sunucusunda görmeyi dört gözle bekliyorum.

Okuyucu Yorumları