Chrome onları zengin ediyor!

Google'ın tarayıcısı Chrome birilerini zengin ediyor. Ama bu birileri, Google'dan değil!

Chrome zengin ediyor!

Google'ın kendi yazılımlarındaki hataları ve açıkları bulan kişilere bol miktarda para dağıttığı biliniyor. Ancak anlaşılıyor ki dahası da varmış. Google, Chrome 22'yi tanıtırken yaptığı duyuruda dağıttığı paralarla iligili konuşurken sadece Chrome değil, Windows'daki hataları bulan iki geliştiriciye de para ödediğini söyledi.

Resmi Chrome blog'unda Chrome'daki hataları bulanlara dağıttığı paralardan bahseden Google, hatanın ciddi olması veya birlikte çalışabilme durumlarında Chrome dışında da para ödeyebileceğini söylüyor. Windows'daki "kritik kernel belleği bozulması" sorunuyla ilgili Google'ı uyaran Eetu Luodemaa ve Joni Vahamaki ise bu kapsamda 5.000 dolarlık ödülü almaya hak kazandılar. Google'ın son hata avı sürecinde ödediği para ise 29.500 dolar.

29.500 dolarlık toplam ödemenin içinde bulduğu hatalarla ünlenen Sergey Glazunov'un da adı var. Chrome'da siteler arası bir kod açığı bulan Glazunov, bunun için 10.000 dolar kazandı. Glazunov, bunun yanında bir başka hata için 5.000 dolar daha kazanmış bulunuyor.

Okuyucu Yorumları