Chrome uyarı merkezi neye işaret ediyor?

Eğer bir terslik olmazsa, Chrome'un gelecek sürümlerinde önemli bir sürpriz bizleri bekliyor!

O da Chrome'a gelmek üzere!

Google'ın Chrome için geliştirdiği uyarılar, Chromium projesinin son güncellemesinde, tam uyarı merkezi desteğiyle beraber yeniden ortaya çıktı.

Chromium kullanıcılarının chrome://flags altından "Enable Rich Notifications"ı etkinleştirerek erişebildiği işlev, herhangi bir Chrome eklentisinin uyarıları kullanmasına izin veriyor. Yeni uyarı merkezi güncellemesiyle ilgili güncellemenin ayrıntılarını Google+ sayfasında anlatan programcı François Beaufort, uyarının nasıl kullanılacağını gösteren örnek bir kodu da paylaşıyor.

Chromium, Aralık ayında Chrome içerisine Google Now için iskelet oluşturmaya başlamıştı. Beaufort'a göre Chromium projesinde yer alan uyarı merkezi, Google Now kartlarının Chrome'a gelmesini sağlayabilir. Android Jelly Bean'deki popüler bir işlev olan Google Now, bulunduğunuz konuma göre size gerçek zamanlı trafik, hava durumu gibi bilgiler sunabiliyor.

Uyarı merkezi, gelecekte Google Now'un Chrome ile entegrasyonuna işaret edebileceği gibi, Chrome OS'daki yeniliklerin de habercisi olabilir.

Okuyucu Yorumları