Çin Uzay istasyonu, güneşin önünden geçti...

Sadece yarım saniye süren bir olayı fotoğrafladılar, ortaya bu fotoğraf çıktı!

Güneş'teki "minik nokta!"

Uluslararası Uzay İstasyonu sahnede tek başınaymış gibi hareket etmesine rağmen, aslında çok gözükmeyen biri daha var Uzay'da: Çin'in Tiangong-1 adlı uydusu... Bu uzay istasyonu, 2011 yılında yakın dünya yörüngesine girmişti.

Uzay fotoğrafçısı Thierry Legault tarafından fotoğraflarda yakalanan Çin uzay istasyonu, Güneş'in önündeki karaltısı ile belli oluyor. 16 Haziran'da güney Fransa'da çekilen fotoğraftaki "H" şekilli nesne, aslında bu istasyon. Güneş'in üzerindeki noktaların arasında yer alan uzay aracı, şu anda iki farklı aracın birleşiminden oluşmakta. Shenzou-10, Tiangong-1'e yapışmış durumda ve her biri "H"nin bir yarısını oluşturmakta. Tabii ki perspektife yanılmamak gerekiyor. İki aracın toplam uzunluğu yaklaşık 20 metre iken, Güneş'in üzerindeki her bir nokta yaklaşık olarak Dünya ile aynı boyda. Fotoğraftaki yanılma ise, güneş ve istasyonun Dünya'ya uzaklıkları arasındaki 500.000 kat fark nedeniyle oluşuyor.

Araçların, Güneş'in önünden geçmeleri toplamda yarım saniyeden kısa sürmüş... Yani Legault'un, bu kareyi yakalayarak, inanılmaz bir iş yaptığını söylemek yanlış olmaz.

Okuyucu Yorumları