Curiosity'nin Yakaladığı Gizemli Mars Kayaları

Mars üzerinde sessiz sedasız görevini sürdüren Curiosity, bu kez daha önce hiç karşılaşmadığımız, ilginç kayaları açığa çıkardı!

Mars'ta yeni gizemli kayalar

InSight aracının Mars'a inişi ile birlikte bir anda ikinci planda kalan Curiosity, kızıl gezegen üzerinde sessiz sedasız çalışmaya devam ediyor. Curiosity'nin yakaladığı son görüntülerden birinde ortaya çıkan kayalar ise, NASA bilim insanlarının özellikle dikkatini çekmiş durumda. Alışılmadık derecede pürüzsüz ve ve yansıma nitelikli dört Mars kayası, incelemelerin bu yöne kaymasına neden olmuş durumda.

Curiosity'nin Yakaladığı Gizemli Mars Kayaları

Vera Rubin sırtlarında keşif yapmayı sürdüren Curiosity'nin yakaladığı görüntülerdeki taşlar, siyah ve beyaz renklerden oluşuyor ve bazıları parlak yapılara sahip. Daha da önemlisi, bu kayaların farklı şekilleri. Curiosity daha önce de farklı şekillerde kayaları tespit etmişti ama bu kez farklı olan, yeni kayaların bazılarının parlak yapıya sahip olması.

NASA, bu kayaların bir meteora ait olabileceğini düşünüyor ama örnekleri analiz edene kadar bu nesneler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmayacağını kabul ediyor.

Okuyucu Yorumları