Cyanogen'den büyük "başarı"

Android'li cihazların popüler ROM'u CyanogenMod, Windows'u geçtiğini iddia ediyor. Ama...

Cyanogen'den büyük "başarı"

Akıllı telefon piyasasının büyük bölümü, Android ve iOS'un elinde bulunuyor. Rakip platformlar bu iki deve yaklaşmasalar da, üçüncü sıra için sıkı bir yarış içindeler. Bunlardan biri olan Cyanogen, Android tabanlı, ancak Google'dan ayrı olarak geliştirdiği CyanogenMod ile son birkaç senede gözlerden kaçmayan bir ivme kazandı.

Ancak firmanın son iddiasına göre CyanogenMod, 50 milyon kullanıcıya ulaşmış bulunuyor. Bu ise platformun, Microsoft'un Windows Mobile işletim sisteminin kullanıcı sayısını geçtiği anlamına geliyor. CyanogenMod'u yüklemenin bir miktar teknik bilgi gerektirdiğini ve çok basit bir iş olmadığını düşündüğümüzde, şüphesiz bu önemli bir gelişme. Firma, 50 milyon kullanıcısıyla Windows Mobile ve Blackberry'nin toplam pazar payını geçtiğini iddia ediyor.

Bununla birlikte Cyanogen'in yaptığı kıyaslama, firmanın üçüncülük hayallerini düşündüğümüzde hatalı görünüyor. Microsoft'un internet üzerinden erişilebilen finansal verilerine göz atıldığında firmanın son 5 çeyrekte 42,5 milyon Lumia cihazı sattığı anlaşılıyor. Lumia bölümü Microsoft tarafından satın alınmadan önce satılan Windows Phone 8 ve Windows Phone 7 cihazları da dahil edildiğinde, CyanogenMod'un Windows Phone'u geçmiş olma ihtimali oldukça düşük.

Okuyucu Yorumları