Diablo'nun doğduğu yer: Resimlerle Blizzard

Diablo, Starcraft ya da Warcraft... İşte bu klasiklerin doğrduğu yer; yani Blizzard'ın merkez ofisi.

Diablo burada doğdu!

Blizzard gelmiş geçmiş oyunlar arasında birçok en iyiye imza atmış büyük bir eğlence şirketi. Peki, Warcraft üçlemesinden Diablo ikilemesine (şimdilik), yenisi yoldan olan Starcraft'tan artık dünya çapında bir yaşam biçimini almış olan World of Warcraft'a bütün bu oyunların yaratıcısı bir şirketin kapılarının arkasında neler yatıyor?

Sorunun cevabı büyüleyici olduğu kadar da basit: Şirketin Kaliforniya'daki merkezi aslında bilim-kurgu ve RPG hayranlarının tam da hayal ettikleri gibi Warcraft ve Starcraft dünyalarından eserlerin sergilendiği bir müze gibi. Ama Blizzard'ın merkezi sadece bu kadar değil: Şirket binası çalışanlar için bir sinema salonu, bir spor salonu ve bir kütüphaneyi de içinde barındırıyor.

Bunlardan en ilgini ise kütüphane. Blizzard'ın kütüphanesinde sessizce elflerle insanların epik maceralarını okuyabiliyor, her platform için yüzlerce oyundan istediğinizi ödünç alabiliyor veya Star Wars ansiklopedilerine dalarak bilgilerinizi tazeleyebiliyorsunuz. Koridorlarında Gollum'a rastlamak bile mümkün.

Galerimizde Blizzard'ın hiç de sıkıcı olmayan büro manzaralarından çeşitli kareler bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları