Dijital müzikte yeni moda: “iPod mini”

Dijital müzik pazarında iTunes Music Store ve iPod ürünü ile lider olan Apple, iPod’un küçük kardeşi “iPod mini”yi Ağustos ayında Avrupa pazarına sundu. iPod mini'ler 4GB’lık hafızasıyla “1,000 şarkı kapasiteli en küçük taşınabilir müzikçalar” unvanına sahip.

Dijital müzikte yeni moda: “iPod mini”

iPod mini’ler bu ay itibarı ile 259 Euro + KDV fiyat etiketi ile Türkiye’de de ilk olarak Çarşı Mağazaları’nda satışa sunuluyor.

iPod mini, mükemmel tasarımı, bin şarkı kapasitesi, kolay kullanımı, yüksek ses kalitesi gibi birçok özelliği ile yeni bir tarz sunuyor. Özellikle bayan kullanıcılar tarafından klasik iPod’a oranla daha çok tercih edilen iPod mini, 103 gram ağırlığında, hafif ve kolay taşınabilir nitelikte. Gümüş, altın, pembe, mavi ve yeşil olmak üzere beş farklı renk seçeneği bulunan iPod mini’nin üzeri alüminyum kaplama. Üzerinde bulunan tek bir navigasyon düğmesi sayesinde zahmetsizce kontrol edilebilen iPod mini’nin menüsü 12 yaşındaki bir çocuğun rahatça kullanabileceği kadar da basit.

4 GB'lık mini dev

iPod mini 4 GB’lık sabit diski sayesinde CD kalitesinde yaklaşık bin şarkı depolayabiliyor. Tüm dünya çapında iki milyondan fazla satarak, en popüler dijital müzikçalar unvanını alan iPod’dan sonra Mart ayında ABD’de satışa çıkan iPod mini, tüketicilerden büyük ilgi görmüş ve yok satmaya başlamıştı. 9.1x5.1x1.3 cm boyutlarında olan iPod mini, tıpkı iPod gibi MP3 dosyaları çalabilmenin yanısıra Apple’ın iTunes yazılımı ile uyumlu çalışıyor.

Apple’ın “dahi” olarak bilinen CEO’su Steve Jobs, “iPod mini, Amerika’da çok tutulan bir teknoloji harikasıydı ve bunu şu anda bütün dünyayla ve müzikseverlerle paylaşmak bizim için büyük mutluluk” diyor. iPod ailesi, kısa sürede insanların müzik dinleme tarzlarını değiştirerek, dünya çapında bir numara olmayı başardı.

iPod mini, hem Mac hem de Windows işletim sistemleri ile uyumlu çalışıyor. FireWire veya USB 2.0 üzerinden şarj ve senkronize edilebilen iPod mini, sekiz saat pil ömrüne sahip.

Okuyucu Yorumları