Diş fırçasına servet istiyorlar!

Her ne kadar ilginç yetenekler sunsa da, bu diş fırçasının fiyatı her şeyi gölgede bırakıyor!

Yok artık dedirten fiyat!

The American Dental Association (Amerika Diş Derneği) manuel bir diş fırçası yerine elektrikli bir fırçayı kullanmayı öneriyor. Ancak eklenen güçle beraber bile, dişleri temizlerken bazı noktaları kaçırmak mümkün olabilir. Duyurulan Prophix akıllı video diş fırçası da, ağzınızın canlı yayınını telefonunuz üzerinden size göstererek diş fırçalama veriminizi arttırmayı planlamakta.

Prophix, küçük bir ışık ve HD kameraya sahip; 1080p video kaydı yapabiliyor. Bu da kullanıcılara, fırça başının temizlemekte olduğu bölgeyi gösteren yakın bir görüntü sunuyor. Sistem, değiştirilebilir başlıklar ile beraber sunulmakta: Diş fırçası, diş temizleme araçları, plastik bir kürdan ve küçük bir ayna bu seti tamamlamakta. Dahası, eğer sorunlu bir nokta fark ederseniz, daha sonra diş doktorunuza göstermek için fotoğraf da çekebiliyorsunuz.

Diş fırçasına servet istiyorlar!

Tabii ki ağzınızın içerisinin video kaydını yapma yeteneği ucuza gelmiyor. Her ne kadar bu cihaz, temel olarak var olan sistem (gören gözler ve bir ayna) ile aynı işi yapsa da, cihazın üreticisi Onvi, fiyat etiketine 400 dolar yazıyor. Her ne kadar yanında gelen ekler ile beraber bu cihazın faydalı olduğu söylenebilse de, fiyatın diğer bütün diş fırçalarından çok daha yüksek olduğunu, hatta en pahalıların bile neredeyse iki katı fiyatına sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Ayrıca, eğer bir video-diş fırçasına 400 dolar ödeyebiliyorsanız, mutlaka bir yetişkin olmalısınız. Bir yetişkin olarak da, büyük ihtimal ile, dişlerinizi nasıl düzgün bir şekilde fırçalamanız gerektiğini telefon uygulaması yardımı olmadan biliyor olmanız gerekiyor...

Okuyucu Yorumları