DivX'in yaratıcısı Hollywood'da

Jerome Rotta, takma adıyla "Gej" herhalde kendisini bir takım elbise içerisinde PowerPoint sunumları ile yazılımını tanıtırken hayal etmemiştir.

DivX'in yaratıcısı Hollywood'da

Bu haftasonu Westin Bonaventure Oteli'nde video ve Mp3 kalitesinde sesi bir arada sunan sıkıştırma teknolojisinin en son sürümü DivX 5.0'ı tanıtmak üzere programcı ekibinin arasına katılan Gej, alışıldık Hollywood silüetleri arasından at kuyruğu saçları, siyah kot pantalonu ve gözlükleri ile sıyrılıyor. 28 yaşındaki programcı ekibinden yetkililer konuştuğu sırada yazılımın yaratıcısı olarak tanıtılınca utangaç bir gülümseme ile yetindi.

Konuşma sırası Gej'e geldiğinde ise DivX hakkındaki fikirlerini "Bu noktaya geldiğine inanması gerçekten zor" diyerek ifade etmeye başladı. DivX 5.0'ın piyasaya sürülmesinden itibaren ilk 48 saat içinde 1 milyon download sayısına ulaşmasının ise DivX'in eriştiği popülaritenin bir sonucu olduğunu belirtti.

Gej, 2,5 yıl önce DivX'i yarattığından bu yana özellikle korsan videolar hazırlayan kişiler arasında bir efsane olarak anılıyor. Şu sıralar ise Gej ve şirketi, Hollywood'un en kötü kabusu olmaktan çıkıp, en iyi dostu olmak için çalışıyorlar.

İlerleyen günlerde DivX'in $30 karşılığında satın alınabilecek bir profesyönel versiyonunun da hazırlanmasının planlar arasında olduğu belirtilirken Gator gibi sponsorların da alınabileceği ekleniyor.

Okuyucu Yorumları