'Dizüstü'ne ekstra şıklık ve performans geldi

Intel® Centrino® Duo mobil platformu sayesinde artık dizüstü bilgisayarlar daha şık, daha küçük ve daha güçlü.

'Dizüstü'ne ekstra şıklık ve performans geldi

Intel, Intel® Core™2 Duo tabanlı Intel® Centrino® Duo mobil teknolojisine sahip yeni kuşak dizüstü bilgisayarların dünyanın dört bir yanında pazara sunulduğunu duyurdu. Intel, geçtiğimiz ay pazara sunduğu dünyanın en iyi işlemcisi ile donatılmış 200'den fazla dizüstü bilgisayar modeli ile başlayan bu dönüşümün yılsonuna kadar tüm dizüstü bilgisayarları kapsayarak tamamlanmasının beklendiğini açıkladı.

Intel Mobilite Grubunun Kıdemli Başkan Yardımcısı David Perlmutter, Intel® Core™2 Duo işlemcinin lansmanı ile beraber bir yıl gibi bir sürede, mobil ve masaüstü teknolojisinde sıradışı bir ilerleme kaydettiklerini belirtti. Perlmutter sözlerini şöyle sürdürdü: "Dizüstü bilgisayarlarda yeni işlemciler, pil ömrü ve güç tüketimini sabit tutarak kişisel ve kurumsal kullanıcılara sunduğu performansı iki katına çıkarıyor. Core 2 Duo işlemcinin çift çekirdekli işlem gücü, insanların bilgisayarlarında aynı anda birçok işlemi yönetmelerini sağlıyor. Intel® Core™2 Duo mobil işlemciler, dizüstü bilgisayar tasarımlarında yeni bir dönemi başlatacak."

Dizüstü bilgisayarda "çift beyin" farkı

Intel® Core™2 Duo işlemciler, birden fazla görevi yönetebilen iki işlem çekirdeğine veya bilgi işlem "beyni"ne sahip. İşlemciler, video, oyun ve tüm diğer multimedya işlemleri aynı anda yerine getirmek için daha fazla performans sağlıyor ve daha az güç harcıyor. Örneğin yüksek çözünürlükte video izlemek daha rahat oluyor, şarkılar dijital formata daha hızlı dönüşüyor ve virüs güncellemeleri daha hızlı gerçekleşiyor.

Core 2 Duo işlemcili (eski kod adı "Merom") Intel Centrino Duo mobil teknolojisine dayanan dizüstüler, guncel Intel® 945 Express yonga seti ailesini ve Intel® PRO/Wireless 3945ABG ağ bağlantısını içeriyor.

Intel, Core 2 Duo işlemcileri, Intel Viiv teknolojisine dayanan eğlence bilgisayarları için de sunmaya hazırlanıyor. Intel Viiv teknolojisine dayanan ve bu ayın başında çıkan Intel Core 2 Duo işlemcisini kullanan eğlence bilgisayarları, HD video ve 7.1 surround ses için desteğe sahip yeni Intel® 965 Express yonga seti ailesini de içeriyor.

Okuyucu Yorumları