Donkey Kong'un Ardındaki İlginç Sırlar...

Oyun dünyasının dev ismi, bugün bir efsane haline gelen ünlü oyun karakterini nasıl ortaya çıkarttığı hakkında ilginç açıklamalar yaptı!

Hamamda ortaya çıkan oyun!

Nintendo'nun Japonya internet sitesinde yayınlanan bir röportajda, Shigeru Miyamoto, bir Atari klasiği olan Donkey Kong'u geliştirdiği zaman hakkında ilginç açıklamalar yaptı. Bütün röportajı çeviren Wired yazarı Chris Kohler'ın söylediğine göre Miyamoto, oyun hakkında daha önce bilinmeyen bazı ayrıntıları açıkladı. Tabii ki bu açıklamaların arasında, fikrin, firmanın yerleşkesinde yer alan bir hamamda ilk olarak ortaya çıkışı da bulunuyordu.

Miyamoto'nun söylediğine göre burada bir su kaynatıcısı bulunmaktaydı ve buradaki su, hamam için kullanılmaktaydı. Miyamoto'nun söylediğine göre geceleri burada pek kimse bulunmuyordu ve istediğiniz kadar vakit geçirebiliyordunuz. Bu durum da Miyamoto'nun düşüncelerine yardımcı olmaktaydı. Donkey Kong fikri de, işte burada ortaya çıktı.

Oyun dünyasının efsane ismi ayrıca, Nintendo America'nın, ünlü gorilleri Donkey Kong'un isminden başlangıçta hiç memnn olmadığını söyledi. Görünene göre ismin arkasındaki fikir, karakterin bir "aptal maymun" olduğunu belirtmekti ve bunun için başvurduğu sözlükte aptal kelimesinin eş anlamlıları arasında "donkey" (eşek) bulunmaktaydı. Firmasının Amerika bölümü bunun mantıklı olmadığını söylese de, Miyamoto fikrini değiştirmedi.

Ancak Miyamoto, karakterin sesleri konusunda Amerikalı çalışma arkadaşlarının tavsiyelerini tamamen duymazdan gelmedi. Oyun, normalde insan sesleri kullanacaktı. Donkey Kong'un kaçırdığı kadının "imdat, imdat!" şeklinde bağırması ve Mario'nun da bir fıçının üzerinden zıplaması durumunda da "Güzel!" diye bağırması gerekiyordu. Ancak Amerikalılar, "imdat" kelimesinin (help) daha çok "kelp" (yosun) kelimesine benzediğini düşünmektelerdi ve fikri tamamen değiştirdiler. Yardım çağrısı Donkey Kong'un hırıldaması ile ve "güzel" tepkisi de Mario'nun simgeleşmiş zıplama sesi pi-ro-po-pon-pon ile değiştirildi.

Mario'nun ve Donkey Kong'un yaratıcısının eski günler hakkında konuşmasının sebebi ise, büyük ihtimal ile, Nintendo'nun Batı'da Classic Mini NES'i ve Japonya'da Famicom Mini'yi Kasım ayında yayınlamayı planlaması...

Okuyucu Yorumları