Dünyanın İlk Metaverse Exiti Türkiye'den Geldi

GoArt, kurumsal etkinlikler dizayn eden ve Astra Zeneca gibi global markalara meta etkinlik düzenleyen 3D Studyo Yazılım'ı bünyesine dahil etti.

Dünyanın İlk Metaverse Exiti Türkiye'den Geldi

Son dönemde özel şirketlerin ilgi odağı hâline gelen metaverse ve NFT sektörü, tüm hızla büyümeye devam ediyor. Bu alanda rekabetin artması ile birlikte şirketler bünyelerine yeni şirketleri katmaya devam ederken, önemli bir haber de Türkiye'den geldi.

RoofStacks'in 2017 yılından beri geliştirdiği GoArt, kurumsal etkinlikler dizayn eden ve Astra Zeneca gibi global markalara meta etkinlik düzenleyen 3D Studyo Yazılım'ı bünyesine dahil etti ve şirketin geliştirdiği metaverse etkinlik yazılımının tüm haklarını satın aldı.

Bu satın alım ise dünyada ilan edilmiş ilk metaverse exiti olarak kayıtlara geçti.

Konuyla alakalı olarak konuşan GoArt Metaverse’ün CEO’su Burak Soylu exit ile ilgili şunları ifade etti:

‘’Metaverse artık teknoloji dünyasının yeni orkestra şefi diyebiliriz. Metaverse teknolojilerindeki marka
değerinizi ileriye taşımak için ise kullanıcı deneyim skalanızı ve katılımı teşvik edecek niteliklerinizi
zenginleştirmeniz gerekiyor. GoArt’ın kullanıcılarına zamanların ötesinde sunduğu çözümler ve deneyimlere, 3D Studyo ile etkinlik modülünün de eklenmesini bu strateji odağında önemli bir sektörel örnek olarak okuyabilirsiniz.’’ 3D Studyo kurucu ortağı Emre Kutlu ise ‘’Çok güçlü iki ekip birleşti ve kurgusu çok sağlam iki metaverse projesi bir araya geldi. Güçlü bir yazılım altyapısı ve metaverse kurgusuna sahip olan GoArt Metaverse içerisinde güçlerimizi birleştirmekten ve yeni özelliklerimizle GoArt evreninde olmaktan dolayı heyecanlı ve de mutluyuz.’’

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.