Microsoft Edge, otomatik olarak her sitenin "ekran görüntüsünü alan" yeni bir özellik getiriyor

Microsoft'un tarayıcısı Edge, ziyaret ettiğiniz her sitenin bir "ekran görüntüsünü alan" yeni bir özellik sunmaya hazırlanıyor.

Edge, her sitenin "ekran görüntüsünü alan" yeni bir özellik getiriyor

Microsoft Edge, tarama deneyimini daha iyi hale getirmek için pek çok farklı özelliğe sahip. Örneğin, Başlatma Desteği (Startup Boost), Edge’in anında başlatılmasını sağlar ve iyileştirilmiş metin işleme, Windows’ta daha iyi yazı tipleri sunar. Ancak bazı özellikler ilk bakışta kafa karıştırıcı veya şaşırtıcı olabiliyor.

Örneğin, kısa bir süre önce, Microsoft’un çevrimiçi görüntülediğiniz her resmi görebileceğini düşündürebilecek bir özellik ortaya çıktı. Yaklaşan bir sürüm de, Edge’in ziyaret ettiğiniz her sayfanın ekran görüntülerini almasını sağlayan bir anahtar ayarı ekleyecek. Ve bu sefer Microsoft, çevrimiçi olarak görüntülediğiniz her şeyin ekran görüntüsünü almak istediğini açıkça belirtiyor.

Şu anda Canary ve Dev kanallarında test için kullanılabilen Microsoft Edge 117, aşağıdaki açıklamayla birlikte “Sitenin ekran görüntülerini Geçmiş için kaydet” adlı yeni bir seçenek kazanıyor: “Geçmişten istediğiniz siteyi hızlı bir şekilde tekrar ziyaret edebilmeniz için ziyaret ettiğiniz sitelerin ekran görüntülerini alıp kaydedeceğiz.

Bu özelliği açmak, tarama geçmişinizdeki herhangi bir sayfayı internet bağlantısı olmadan tekrar ziyaret etmenize olanak tanıyacak. Başka bir deyişle, çevrimdışı okuma için yerleşik bir hizmet sunulacak. Ayrıca, küçük resmini önizlemek için geçmişteki bir web sayfasının üzerine imleci getirebileceksiniz.

Neowin

Artık sayfaları çevrimdışı okumak için üçüncü taraf uzantıları veya uygulamaları indirmeye gerek kalmaması ile beraber bu özellik kulağa harika ve kullanışlı gelse de, Microsoft, kafa karıştırıcı bir özellik adı ve açıklamasıyla yine sorun yaratıyor.

İstisnasız her web sayfasının ekran görüntüsünü alan bir hizmet duyurduğunuzda, ortalama bir kullanıcının yanlış varsayımlarda bulunmasını suçlayamazsınız. Ne yazık ki bu duyuruda, kullanıcının içinin rahat olmasını sağlamak için gizlilik, şifreleme ve diğer güvenlik önlemleri hakkında fazladan bilgi bulunmuyor.

Ayar anahtarı, varsayılanda kapalı olarak ayarlı ve Ayarlar > Gizlilik ve Hizmetler’e giderek “Sitenin ekran görüntülerini Geçmiş için kaydet” seçeneğiyle etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Alternatif olarak, edge://settings/privacy bağlantısını kullanabilirsiniz.