El yapımı tankta PlayStation kolu!

Suriyeli isyancıların geliştirdiği bu "ev yapımı" tankta çok tanıdık bir "parça" var!

Bu da "ev yapımı" tank!

Suriyeli isyancılar, Esat rejimine karşı verdikleri savaşta kendilerine has "el yapımı" silahlar üretiyorlar. Bunlardan bir tanesi ise sahip olduğu bir bileşen nedeniyle dikkat çekiyor.

El yapımı "tank", kablosuz kameralardan ve bir PlayStation kontrolünden faydalanıyor. Tankın dış zırhının 2.5cm kalınlığında bir çelikten oluştuğu söyleniyor. İddialara göre bu zırh, 23mm'lik top ateşini durdurabiliyor. Bununla birlikte bir anti-tank füzesinin tankı patlatmakta sorun yaşamayacağını düşünüyoruz.

Zırhlı aracın en ilginç yönü, tavanında bulunan 7.62mm'lik PKU makineli tüfeği. Üzerinde bir kamera bulunan makineli tüfek, anlatılana göre aracın içindeki bir PlayStation denetimiyle kontrol ediliyor. Herhangi bir penceresi olmayan tank, öndeki 3 ve arkadaki 1 kamera sayesinde önünü ve arkasını görebiliyor.

Sham II adındaki aracın üretiminin silahları hariç 10.000 dolara malolduğu iddia ediliyor. Aracın en zayıf noktalarından biri ise bir keskin nişancı tarafından patlatılabilecek normal otomobil tekerlekleriyle hareket ediyor olması.

Sham II'nin nasıl hareket ettiğini merak ediyorsanız, videomuza tıklayın!

Okuyucu Yorumları