Electronic Arts: "Mantıklıysa yaparız!"

Electronic Arts'tan gelen açıklama, diğer bir oyun devini sevindirecek açık kapı anlamına geliyor!

"Mantıklıysa yaparız!"

Electronic Arts üst seviye yöneticilerinden biri, firmanın yeni Nintendo NX konsolu için "eğer mantıklı bulurlarsa" oyun üretebileceklerine işaret etmiş durumda. BBC'nin Newsbeat'i ile yapılan bir röportajda EA'in Yönetici Yardımcı Başkanı Patrick Söderlund, "eğer (konsoldaki yayınlar) bizim için mantıklı olursa, orada olacağız" cümlesini kurdu.

Geçtiğimiz yıllar içerisinde üçüncü parti geliştiriciler Nintendo ile zorlu bir ilişki içerisindeydiler ve bu durum, özellikle birinci parti oyunların liderlik sürdüğü Wii U'nun yaşam süresi içerisinde daha da belirgindi. Bunun sebeplerinden biri de, konsolun PS4 ve Xbox One'a göre daha düşük güç sunması ve üçüncü parti geliştiricilerin oyunlarını yayınlamak için bazı özelliklerden vazgeçmek zorunda kalmasıydı.

Wii ve Wii U'nun özel kontrol kolları da oyunların bu sistemlere dönüştürülmeleri için fazladan çaba gösterilmesini gerektirmekteydi. Bu fazladan çaba daha fazla satış ile sonuçlanmayınca, üçüncü parti geliştiriciler de platformdan uzaklaşmaya başladı. 2013 yılında EA, Wii U'dan çekildiğini onaylamıştı.

NX hakkında şu anda çok fazla bir bilgi bulunmamakta ve kesin olan tek şey, 2017 Mart tarihinde satışa sunulacağı. Nintendo, E3 2016'da Zelda Wii U dışında bir şey göstermeyi planlamıyor. Ancak yeni konsolun daha uzun süre gizli kalmayacağına kesin gözüyle bakılabilir...

Okuyucu Yorumları