Elektronik Atıklar TEGV ile Eğitime Dönüşüyor

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalarınızı TEGV'e bağışlayarak çocuklarımıza nitelikli eğitim desteği sağlayabileceğinizi biliyor muydunuz?

Elektronik atık eğitime dönüşüyor!

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), geliştirdiği "Atma Bağışla" projesi ile evde, okulda, işyerinde kullanmadığınız her türlü AEEE (Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar) ürünlerini eğitime kazandırarak, hem çevre için hem de çocuklar için yaşanılabilir bir dünya hayaline sizi de ortak ediyor.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİSAD (Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği) işbirliği ile ilerleyen projeye göre kullanılamayacak durumda olan AEEE ürünleri, TEGV'in anlaşmalı olduğu geri dönüşüm firmasına gönderiliyor. Elde edilen hurda değeri, imkânı kısıtlı çocuklarımızın TEGV'de nitelikli eğitim alması için bağış olarak kaydediliyor. Çalışır durumda olan cihazlar ise TEGV tarafından incelendikten sonra alınan onay karşılığında vakıf envanterine kaydedilerek, TEGV'in Türkiye'nin dört bir yanındaki etkinlik noktalarında kullanılmak üzere muhafaza ediliyor.

TEGV'e ulaşabilirsiniz:

Telefon: (0216) 290 70 69E-posta: [email protected]

Web sitesi: www.atmabagisla.org

"Atma Bağışla" kapsamında geri dönüştürülebilen ürünler: Masaüstü ve dizüstü bilgisayar, tablet, monitör, yazıcı, bilgisayar parçaları, ses, görüntü ve müzik sistemleri, DVD okuyucu ve uydu alıcılar, masa ve cep telefonları, elektrikli ev aletleri, kablo ve adaptörler ve bahsi geçmeyen tüm elektrikle çalışan ürünler.

"Atma Bağışla" kapsamında olmayan ürünler: Cam ve ahşap ağırlıklı (floresan ve ampüller, ahşap mobilya ve aksesuar) eşyalar, yazıcı kartuş ve tonerleri, buzdolabı, akü ve piller.

Okuyucu Yorumları