Elon Musk'tan yeni Dogecoin mesajı var

Elon Musk Tesla ürünlerinin Dogecoin ile alınabileceğini söyledi. Twitter hesabından paylaşım yapan Musk'ın yine kripto para piyasasını hareketlendirmesi bekleniyor.

Elon Musk'tan Dogecoin tweeti

Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, Tesla'nın ürünlerinin kripto para birimi Dogecoin (DOGE) ile alınabileceğini ifade etti. Musk'ın tweetinin ardından Dogecoin'de yükseliş görüldü.

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla kripto para piyasasını etkileyen Elon Musk, sık sık eleştiri oklarının hedefi oluyordu. Musk bu kez Dogecoin ile Tesla ürünleri alımına ilişkin şu tweeti paylaştı:

"Tesla, Doge ile bazı ürünleri satın alınabilir hale getirecek ve nasıl gittiğini görecek."

Elon Musk'ın Dogecoin Tweeti Ne Anlama Geliyor?

Peki, bu mesaj ne anlama geliyor?

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü'nun yorumları şöyle:

"Elon Musk bir yandan Tesla'daki hisselerini satmaya devam ederken, diğer tarafta Tesla'nın bazı ürünlerin Doge ile satışa başlayacakları hakkında attığı tweet yaklaşık bir aydır düşüş gördüğümüz kripto para piyasasında hareketliliğe neden oldu. Hatırlanacağı üzere Tesla 12 Mayıs'ta Bitcoin ile satışları durdurmuş ve kripto paraların toplam piyasa değeri bir haftalık süreçte yüzde 50 gerilemişti"

Elon Musk'ın kripto piyasasında kitleleri arkasından sürüklediğini vurgulayan Süllü, Tesla'nın yeniden kripto kabul edeceğini söylemesinin yeni bir ralli haberi olabileceğini belirtiyor.

Süllü, "Tesla'nın Doge ile satılması yeni Doge alımlarından ziyade marka değeri taşıdığı için kripto para piyasasına dikkatleri çekti diyebiliriz" diyor.

Okuyucu Yorumları