Time'ın 1927'den Beri Her Yıl Seçtiği Yılın Kişisi, Bu Yıl Elon Musk Oldu!

2021 yılında Elon Musk hakkında çok fazla konuştuk; çok fazla haber okuduk. Ve şimdi Time dergisi, Elon Musk'ı 2021 yılının kişisi olarak seçtiğini açıkladı!

Yılın kişisi belli oldu!

Time dergisi, Tesla'nın kurucusu iş insanı Elon Musk'ı yılın kişisi olarak seçti. 50 yaşındaki Musk, büyük bir hırsla, uzay yarışı rakibi ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u geçerek bu yıl dünyanın en zengin insanı olmuştu.

Ekim ayında elektrikli otomobil şirketinin değerinin bir trilyon doların üzerine çıkması ve SpaceX'in yıl boyunca ABD uzay ajansı NASA ile birlikte çalışması, Musk'ı bu ödüle götüren ana etkenler olarak gösteriliyor.

Time'ın yazı işleri müdürü Edward Felsenthal kazananı açıklarken, "Yılın Kişisi bir etki göstergesidir ve çok az kişi Dünya'daki yaşam ve potansiyel olarak Dünya dışındaki yaşam üzerinde @elonmusk'tan daha fazla etkiye sahip olmuştur" şeklinde bir tweet attı.

Musk, son yıllarda Amerikan kültüründe her zaman var oldu. 66 milyon Twitter takipçisi topladı ve Mayıs ayında ünlü gece yarısı komedi programı Saturday Night Live'a konuk oldu. Mars'ı kolonileştirme konusundaki ilgisinden hırslı bir şekilde bahsediyor ve SpaceX'in planlanan Amerika'nın Ay'a dönüşünün bir parçası olarak gelecek yıl yörünge uçuşları planlıyor. Daha da ilginç olan ise, tek bir tweet ile piyasaları ve kripto para birimlerinin değerini alt üst edebilmesi...

Musk, Time ile yaptığı röportajda "Tesla ile niyetimiz her zaman otomobil endüstrisine bir örnek teşkil etmek ve onların da elektrikli arabalar üretmelerini ummaktı. Böylece sürdürülebilir enerjiye geçişi hızlandırabiliriz" dedi.

Time, Yılın Kişisi ödülünü ilk kez 1927'de verdi. Yayının Elon Musk için hazırladığı videoyu hemen aşağıda izleyebilirsiniz...

Okuyucu Yorumları