En ilginç Windows 8'li: Kupa UltraNote

İşte Windows 8 için geliştirilen, hiç tartışmasız dünyanın "en ilginç" bilgisayarı olacak UltraNote!

En ilginç Windows 8'li...

Ülkemizde pek tanınmayan Kupa'nın çıkarmaya hazırlandığı Windows 8 tableti UltraNote son derece marifetli bir cihaz. UltraNote 10 inç'lik bir ekrana ve aklınıza gelebilecek her türlü özelliğe sahip. İlk olarak, ekranın çözünürlüğü 1.920 x 1.200 ve on dokunma noktasına kadar destek veriyor. Tablet ayrıca 1.024 farklı baskı seviyesini algılayabilen bir dijital kaleme sahip.

Tablet, Core i3, i5, i7 gibi çeşitli Intel işlemcilerle piyasaya sürülecek. RAM bellek 4 - 8 GB arası olacak ve 64 GB ya da 128 GB SSD seçenekleri sunulacak.

Ayrıca iki USB 3.0 girişi, bir HDMI çıkışı, entegre kablosuz ağ bağlantısı, Bluetooth, 4G LTE bağlantısı, RFID desteği ve NFC teknolojisi de özellikler arasında. Pil, cihaz kapatılmadan değiştirilebiliyor, tek şarjla 7 saat dayanıyor. Ayrıca UltraNote'un üzerinde 5 megapiksellik bir arka ve 2 megapiksellik bir ön kamera var. Bütün bu özelliklere rağmen cihazın ağırlığı sadece 770 gram.

Tablet için ayrı satılan bir klavye docking station da piyasaya çıkacak. Bu aksesuarın üzerinde fazladan bir USB portu, ethernet girişi, video çıkışı ve bir hafıza kartı okuyucu yer alacak. Tabii cihazın kendi pili olacak ve bu pil, toplam kullanım süresini 12 saate çıkaracak.

İlgi çekici bir diğer özellik ise UltraNote'un modüler bir tasarıma sahip olması. Kullanıcılar sağa ve sola paneller ekleyerek bazı ek özelliklere kavuşuyorlar. UltraNote'un fiyatı henüz bilinmiyor ama ucuz olması da beklenmiyor.

Okuyucu Yorumları