En iyi 5 ücretsiz devasa online RPG

Online RPG'lerin sayısı artıyor; CHIP Online dünyanın en çok ilgi gören ilk 5 oyununu inceliyor...

Dünya bunları oynuyor...

CHIP Online sizler için oyuncuların beğenisini toplayan birbirinden etkileyici online RPG incelemelerini ve medyasını bir araya getirdi.

Internet ücretsiz oyunlarla dolu, internet tarayıcıdan çalışan mini oyunlar, Java oyunları ve online rol yapma oyunları geniş bir yelpazede oyuncuların hizmetinde. Bunlar arasında gelişmiş 3D grafiklere sahip olanları, normal masaüstü oyunlar gibi kurulan ve devamlı güncellenenleri de var.

Rekabet arttıkça, yeni nesil devasa online RPG'ler de gelişiyor. Ücretsiz olanlar seste, grafikte ama en önemlisi oynanışta yarışıyor. Bununla birlikte oyuncuların ilgisini çekmek için sağlam görseller de çok önemli. Bir resim, oyuncuya kendisini oyun evreninde hissettirip, hayal kurdurabiliyorsa, o oyunun insanları kendisine çekme şansı da daha yüksek oluyor.

Biz de, dünya ölçeğinde en çok ilgi gören 5 online RPG'yi seçtik, inceledik, hatta bu incelemeleri müthiş duvar kağıtları ile süsledik. Birbirinden başarılı bu oyunlara bağlantıları takip ederek ulaşabilir, forumlarda bizimle görüşlerinizi paylaşabilirsiniz...

Dragonica

Dragonica
Dragonica, Anarchy Online, Shaiya, Florensia, Runes of Magic

Draconica, anime lezzetine sahip ve Super Mario geleneğini sürdüren bir rol yapma oyunu olarak dikkat çekiyor.

Özellikle klasik anime karakterlerini sevenlerin hoşuna gidecek bir oyun olan Dragonica oldukça hoş animasyonlara sahip. Sesler de animelere yakışır şekilde şirin. Ancak oyunu diğer RPG'lerden ayıran, klasik sidescroll oyunların geleneğini yaşatması. Mario benzetmesinin sebebi de bu zaten. Oyuncu karakteriyle ekranın solundan sağına doğru ilerleyerek düşmanları öldürüyor. Bütün RPG'lerde olduğu gibi yeni silahlar, zırhlar, tecrübe puanları kazanan oyuncu, karakterini geliştiriyor.

Türe farklı bir yaklaşım getiren oyun oldukça da iyi görünüyor.

Sitesine ulaşmak için tıklayın: Draconica

Anarchy Online

Anarchy Online
Dragonica, Anarchy Online, Shaiya, Florensia, Runes of Magic

Daha önceden ücretli olarak sunulan Anarchy Online, İskandinav oyun stüdyosu Funcom'un ilk oyunu. Oyuncular aynı ekibi Age of Conan'dan da tanıyor.

Bu oyunun grafikleri sanat şaheseri sayılmaz ancak oyun yapısı oldukça gelişmiş. Bu bilim kurgu dünyasında oyuncular RPG'lerde adet olduğu üzere farklı karakter sınıfları, özelleştirilmiş görünüme sahip karakterler geliştirebiliyorlar. Oyunun yapımcıları grafik motorunu Age of Conan oyun motoruyla değiştirecek ve bu da oyunun zayıf yanı olan grafiklerini günümüz standartlarına getirecek.

Anarchy Online bilim kurgu sevenlere hitap eden, derin bir oynanış sunan ücretsiz bir oyun. Ancak ek görev paketlerini de oynamak isteyenlerin ödeme yapması gerekiyor. Deneyip de oyunu sevenler için görev paketleri de oyuna eklenen zengin içerikle ödenen ücreti hak ediyor.

Sitesine ulaşmak için tıklayın: Anarchy Online

Florensia

Florensia
Dragonica, Anarchy Online, Shaiya, Florensia, Runes of Magic

MMORG'lere yeni adım atanlar için uygun bir oyun. Sıradan RPG'ler gibi oynanıyor ve sadece birazcık daha karışık ama adım adım MMORPG öğrenmek için iyi bir tercih.

Anime tarzına sahip grafikleri oldukça renkli ve fantastik. Bu tarz grafiklerden, animeden hoşlananlar için çok iyi bir oyun. Tarzı dışında oynanışına bakarsak görevlerle savaşların ideal bir dengesi söz konusu. Oyuncuların seçebileceği karakter sınıfları oldukça dengeli oluşturulmuş. Ancak aynı şeyi deniz savaşları için söylemek mümkün değil. Deniz savaşları oyunun zengin bir yanı olmasına karşın kontroller karadakinden daha zor, bu da oynanılabilirliği düşürüyor.

Florensia eğlenceli bir oyun ancak gelişmiş MMORPG'lere gerçek bir alternatif değil. MMORPG'lere henüz yabancı olanlar için bir geçiş oyunu denebilir. Ücretsiz olduğu için denemekten bir zarar gelmez. Oyun çok hoşunuza giderse, diğer pek çok bedava devasa online oyunda olduğu gibi küçük ödemeler sistemiyle oyunu daha kolay hale getirebilir, özel eşyalarla renk katabilirsiniz.

Sitesine ulaşmak için tıklayın: Florensia

Runes of Magic

Runes of Magic
Dragonica, Anarchy Online, Shaiya, Florensia, Runes of Magic

Mevcut ücretsiz MMORPG'ler içerisinde en yenilerinden birisi olan RoM, Türk kültürüne özgü öğeler içeren bir oyun

Runes of Magic herhalde en iyi şu şekilde özetlenebilir: Bedava ve Türkleştirilmiş World of Warcraft. WoW oynayan herkesin kendini evinde hissedeceği, gelişmiş özellikler, geniş bir dünya ve birbirinden ilginç eşyalar sunan bir oyun bu. Çok eğlenceli çünkü oyundaki karakter sınıfları çok iyi dengelenmiş. Üstelik grafikleri oldukça yeni olmasına karşın sistem ihtiyaçları düşük.

Oyuna başladığınızda klasik "10 adet şu yaratıktan öldür" tarzı görevler de var ama oyundaki tek görev bu olsa SilkRoad Online'dan farkı kalmazdı. Oyunda görev çeşitliliği var ve daha da güzeli bu görevlerin sonunda sahip olunan ilginç ve güçlü eşyalar var. Runes of Magic en çok sunduğu eşya çeşitliliği ile ön plana çıkıyor.

Pek çok MMORPG'yi derinlemesine oynamış olsanız da RoM ile bu eşyaları ve Türk halısı, zırhı ve silahları gibi keşfetmek için tekrar MMORPG dünyasına dalabilirsiniz. Hayatınızda hiç bu türden oyun oynamadıysanız da rahat olun, çünkü WoW'u başarıya taşıyan formül bu oyunda da uygulanmış. Kısa sürede işin kurdu olabilirsiniz.

Sitesine ulaşmak için tıklayın: Runes of Magic

Shaiya

Shaiya
Dragonica, Anarchy Online, Shaiya, Florensia, Runes of Magic

Yetişkin oyunculara yönelik klasik bir RPG olan Shaiya Online karanlık bir dünyada geçiyor. Benzerlerinden daha sert bir oyun. İyi ve kötü arasındaki mücadele, ilginç ve gelişmiş bir PvP, yani oyuncular arası sisteme oturtulmuş. Shaiya'nın güçlü yanı da bu PvP sistemi oluyor. PvP olmayan, PvE olarak adlandırılan MMORPG'ler, oyuncuların çevredeki yaratıkları öldürdüğü oyunlardır. PvP'de ise oyun çok daha çekişmelidir.

Teke tek çarpışmalarda ve büyük savaşlarda hayatta kalmak için karakter gelişimine büyük önem göstermek gerekiyor. Oyunun grafiklerine bakacak olursak, zayıf PC'lerde de rahatlıkla çalışan düzgün grafikleri var.

Shaiya denediğinize değecek bir oyun, hem dünyasını, hem de PvP sistemini keşfettiğinize kolay kolay pişman olmazsınız. Sadece dolaşıp yaratık öldürmeyi seviyorsanız oyun dünyasının yaratıklarını belki bir süre sonra biraz sıkıcı bulabilirsiniz. Oyun mekanikleri sağlam olsa da oyun dünyası rakipleri kadar renkli ve çeşitli değil. Yine de yetişkin kitleye yönelik karanlık bir oyun olması bu durumu dengeliyor.

Sitesine ulaşmak için tıklayın: Shaiya

Okuyucu Yorumları