Epson Stylus Pro WT7900 Türkiye'de...

Beyaz mürekkep kalitesi geliyor! Epson Stylus Pro WT7900, Labelexpo'dan sonra Türkiye'de...

Epson'dan bir ilk!

Dünyanın ilk su bazlı beyaz mürekkepli grafik yazıcısı olan Epson Stylus Pro WT7900, 23 – 26 Eylül 2009 tarihleri arasında Brüksel Expo'da düzenlenecek ambalaj sektörünün en önemli etkinliklerinden Labelexpo fuarında sergileniyor... Kullanıcının, en geniş renk yelpazesine ulaşmasını sağlayan bu yeni beyaz mürekkep aynı zamanda, entegre Epson SpectroProofer sayesinde, mükemmel ve tutarlı prova baskı sonuçları alınmasını sağlıyor. Ürün, fuarın hemen ardından Türkiye'de de piyasaya sunulacak...

Baskı alanında uzmanlığını kanıtlayıp yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla son teknolojinin temsilcisi olan Epson, geniş formatlı yazıcı sektöründe bir ilki gerçekleştiriyor... Bu ilke imza, 23 – 26 Eylül tarihleri arasında, Brüksel'de gerçekleşecek olan ambalaj matbaacılığının en büyük uluslararası sektör etkinliği Labelexpo'da atılıyor. Epson, bu fuarda beyaz mürekkeple ambalaj provası ve numune üretim için mükemmel tutarlılıkta çözümler üreten Stylus Pro WT7900 yazıcısını görücüye çıkardı. Ziyaretçilere ayrıca, Epson'un ödüllü teknolojiye sahip olan Epson Stylus Pro 7900, 9900 UV inkjet yazıcılar ve solvent yazıcı olan GS6000'ü de test etme imkanı sunuluyor.

Grafik baskı teknolojisinde beyaz mürekkep bir ilk!

Epson Türkiye Prografik Kanal Müdürü Çağdaş Sevgen, ambalaj endüstrisinde prova baskı için özel olarak geliştirilip tasarlanan cihazın, Epson'ın geniş formatlı inkjet yazıcılar kategorisine katılan en son model olduğunu belirtiyor. Epson Stylus Pro WT7900'ün, sofistike bir renk yönetimi, kontrolü ve tekrar üretimleri için geniş bir renk yelpazesi sunduğunu anımsatan Sevgen, şöyle konuşuyor: "Yazıcı, esnek film, kağıt ve metalik malzemeler üzerinde titiz çalışarak, prova baskıda bile kaliteli sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. Numune üretimler ve son onay provaları için ideal olan Stylus Pro WT7900, 9-renk Epson UltraChrome HDR (Yüksek Dinamik Renk Yelpazesi) mürekkebi ile, beyaz renk tonlarında yoğunluk sağlıyor ve prova baskı uygulamalarında oldukça önemli renk ayrıntılarını verebiliyor. Yüksek kartuş kapasitesi bulunan yazıcı ayrıca, Epson'ın yeni LUT teknolojisi sayesinde ve RGB-CMYK yardımıyla renk reprodüksiyonunu da geliştiriyor."

İşlevsel kullanımıyla dikkat çekiyor

İşlevsel kullanımıyla dikkat çekiyor

Sevgen, yazıcıda entegre bulunan Epson SpectroProofer'in™, kullanıcının otomatik olarak ve özenli bir şekilde renk yönetimi yapabildiğini belirterek, "Prova gerçekleme, renk düzenleme, renk sertifikasyonu, profil yaratma, nokta renk eşleştirme, renk değişimi takibi ve hedef ölçüm konusunda kullanıcıyı yönlendiren yazıcı, bu özellikleriyle kullanıcının iş sürecine kolaylıkla uyum sağlamasını, akışını bozmamasını ve gerektiğinde uzaktan yönetilmesini sağlıyor" diyor.

Epson MicroPiezo – TFP (Thin Film Piezo) – teknolojisi sayesinde yazıcı kafası, nokta vuruşlarını mükemmel dairesel şekiller halinde gerçekleştiriyor ve 2880 dpi çözünürlüğe varan sonuçlar ortaya koyuyor. Maksimum hızda baskı yapan yazıcı, en yüksek kalite ambalaj provalarında bile saatte 40m2lik baskı alabiliyor. Cihaz içerisinde bulunan kesici sayesinde sayfa halinde ya da rulo olarak, 20.3 x 25.4 cm ve 61 cm genişlikte, baskı alabilen Stylus Pro WT7900, yeni rulo sistemi ile daha hızlı kağıt değişimi yapılmasını sağlıyor. Ayrıca yazıcı faaliyetleri, üzerinde bulunan geniş 6.4 cm'lik LCD paneli sayesinde rahatlıkla kontrol ve izleme imkanı sunuyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları