Evcil Hayvan Kaybedenler Dolandırıcılara Hedef Oluyor!

Dolandırıcılar, evcil hayvanını kaybeden insanları hedefliyor!

Evcil hayvan kaybedenlere dolandırıcılık

Evcil hayvanı kaybetmek berbat bir histir. Üzülür, korkar ve çaresiz hissedersiniz, tüylü arkadaşınızı geri getirmek için her şeyi yapmaya hazırsınızdır. Ve bu sizi bir dolandırıcı için ideal hedef yapar.

Better Business Bureau'ya göre, dolandırıcılar son zamanlarda evcil hayvanı kaybolanlardan faydalanmaya çalışıyorlar. Süreç şöyle işliyor:

1. Hayvanınızın kaybolduğunu insanlara açıklıyorsunuz - ya internette, ya bir posterle veya ikisiyle birden - ve birileri bulursa sizi arayabilsin diye iletişim bilgilerinizi de paylaşıyorsunuz.

2. Çok geçmeden hayvanınızı bulduğunu iddia eden birinden mesaj alıyorsunuz. Ama onu tarif etmenizi istediğinizde veya bir resim istediğinizde bunu yapamayacaklarını söylüyorlar, yanında değilim veya akıllı telefonum yok gibi bahaneler uyduruyorlar.

3. Sonrasında, evcil hayvanınızı geri vermek için karşılığında ısrarla para, ödül kartı veya bir çeşit karşılık istiyorlar.

Buna kanmayın! Muhtemelen o kadar çaresizsiniz ki hayvanınızın güvenliğini sağlamak için her şeyi yapmaya hazırsınız, ama kediniz veya köpeğiniz onlarda değil. Onlara para verirseniz, bir daha onlara ulaşamayacaksınız.

BBB, bu dolandırıcılara yem olmamak için bazı güzel ipuçlarına sahip. İlk olarak, kayıp hayvanınız hakkında paylaştığınız bilgileri sınırlayın. Örneğin hayvanınızın eşsiz fiziksel özellikleri hakkında bilgi paylaşmayın. Bu sayede, biri hayvanınıza sahip olduğunu söylediğinde, o özellik hakkında sorabilirsiniz ve bu şekilde gerçekten hayvanın onlarda olduğunu doğrulayabilirsiniz. İkinci olarak, sizi arayan/mesaj atan kişiye numarasını sorun, böylece geri arayabilirsiniz. Sahte bir numaradan size ulaşıyor olabilirler. Son olarak, mümkünse mutlaka fotoğraf göndermelerini isteyin. Eğer size posterde veya internette paylaştığınızdan farklı bir fotoğraf gösterebilirlerse, gerçek olduğunu anlayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları