Facebook "Beğenisi" mahkemeye çıkardı...

İsviçre'de yaşanan bu olay, Facebook'ta beğendiğiniz bazı türdeki paylaşımların başınıza ne işler açabileceğini gösteriyor!

Neyi "beğendiğinize" dikkat edin!

Genellikle insanlara yaptığımız uyarıların en sık duyulanı, "phishing" dolandırıcılıklarına aldanmamak için nelere tıklayacağınıza dikkat etmeniz gerektiği oluyor. Ancak görünene göre en azından İsviçre'de, kötü amaçlı yazılımlar dışında da korkmanız gereken şeyler var. Facebook'ta sadece "beğenerek" itibar zedeleme suçundan ceza alabilirsiniz.

Telegraph'ın söylediğine göre tutuklanan ismi verilmeyen kişi, bir hayvan hakları grubunun başkanı Erwin Kessler hakkında bazı yazılarda "Beğen" tuşuna basmasının ardından, ırkçı ve Yahudi karşıtı olmakla suçlandı. Adamın kendisi Kessler hakkında hiçbir orijinal yayım yapmış olmasa da, davacının iddiasına göre yazıları "beğenerek" ün zedeleme hareketini daha geniş kitlelere yaymaya çalışmaktaydı. Mahkemede yargıç Catherine Gerwig de davacı ile aynı fikirdeydi. Ayrıca davacının da 1998 yılında ırkçı ayrımcılık sebebiyle suçlu bulunduğunu belirtmekte de fayda var ancak yargıç Gerwig, 20 yıl sonrasında bir kişinin kanıt olmadan ırkçı olmakla suçlanamayacağını söylemiş durumda.

Bu yargının ne kadar geniş bir kitleyi etkileyeceği belli değil ancak kamuya açık bir şekilde yayınladığınız şeylerin tekrar size geri dönebileceğinin önemli bir hatırlatıcısı. Yayınladığınız şey, basit bir beğenme de olsa...

Okuyucu Yorumları