Facebook çalışanlarına müjdeli haber...

Maaş yerine hisse senedi alan Facebook çalışanlarına müjde geldi: Şimdi sıra para kazanmakta...

Facebook nefes alıyor!

Facebook hissedarları uzun süredir hisselerini paraya dönüştürebilmek için bekliyordu. Daha önce yaptığımız haberlerde Facebook'un çalışanlarına paradan çok hisse verdiğini ama çalışanların nakit sıkıntısına girdiğini duyurmuştuk. Rusya'dan Digital Sky Technologies ile olan anlaşma nihayet tamamlandı. Ruslar 100 milyon dolarlık senet alımına başladı.

Facebook'taki aktif çalışanlar için bu büyük bir rahatlama imkanı, evinin, arabasının borcunu ödeme şansı oluyor. Ancak bir de işin öteki boyutu var; hisselerin gelecekte kazanacağı değerin beklentisi... Bu yüzden Facebook çalışanlarının geleceklerini yatırdıkları hisselerin tamamını satması beklenmiyor. Çalışanlar, çalıştıkları şirketin geleceğine güveniyor.

Eski Facebook'çular için işler iyi değil...

Eski Facebook'çular için işler iyi değil...

Ancak işler eski Facebook çalışanları için o kadar da iyi gitmiyor. Ellerinde hisse olan eski çalışanlar satış sırasında en arkada yer alıyor. Şu an hisseler 14.77 dolar'dan satılıyor ve satmak için gayet uygun bir fiyat. Eski çalışanların da paraya ihtiyacı var fakat onlar gemiden ayrıldıkları için geri plandalar. Öncelik mevcut Facebook çalışanlarının günlük geçim sıkıntısının hafifletilmesi.

Mevcut çalışanlar 100 milyon dolarlık satış yaparsa eski çalışanlar hisselerini satamayacaklar. Ancak kota dolmazsa onlar da satış yapabilecekler. Eski çalışanların bir umudu da Digital Sky Technologies'in önümüzdeki aylarda tekrar Facebook hissesi satın alması ihtimali.

Okuyucu Yorumları