Facebook, nefret edilen şirketlerden

Facebook'un bir gün en çok nefret edilenler listesinde ilk ona gireceği aklınıza gelir miydi?

Facebook'tan nefret ediyorlar

750 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan, dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook, Amerika'da nefret edilen ilk 10 isim arasına girdi.

Amerika Müşteri Memnuniyeti İndeksi (ACSI) tarafından ABD'de en çok nefret edilen 10 şirket arasına giren Facebook, yanında büyük bankaları, havayolu şirketlerini ve tabii ki enerji ve iletişim kuruluşlarını bulunduruyor.

ACSI yetkilisi David Van Amburg ise konu hakkında şöyle bir açıklamada bulundu: "İlk 10'daki şirketler fazla rekabet içinde olan şirketler değil. Listenin alt sıralarında kalan şirketler ise yemek veya giyim sektöründe bulunan şirketler olduklarından müşteriyi memnun etmek içine ellerinden geleni yapmak zorundalar. İşte bu yüzden listede alt sıralarda bulunuyorlar."

Facebook'un en çok nefret edilenler listesinde 10. sırada yer almasının nedeni olarak yapılan şikâyetler ve skandallar, uyarmadan sıkça arayüz tasarımı değişimi ve "yanlışlıkla" hesap veya içerik silinmesi gösteriliyor. Bunun yanında diğer şirketlerin sevilmeme nedeni genel olarak fiyatları yükseltirken içeriği azaltmak olarak belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları