Facebook sapıkları ne olacak?

Sosyal ağ devinde 400 milyondan fazla hesap... Kaçı insan, kaçı sapık? İşte inanılmaz karar...

Facebook sapıkları ne olacak?

Chris Wittwer adlı 34 yaşındaki bir İngiliz adam, en popüler sosyal ağ sitesi Facebook'ta bir grup açtı. Fakat açtığı grup, milyonlarca benzeri gibi komik videolar veya karikatürler değil, daha önce hüküm giymiş çocuk tacizcisi cinsel suçluların bulundukları yerleri yayınlıyor ve bu konuda insanları uyarıyordu. Fakat Wittwer bir gün Facebook hesabına erişemediğini fark etti.

İngiltere'nin 62 şehrindeki çocuk tacizcilerinin yaşadıkları yerleri ve polis tarafından çekilmiş sabıka fotoğraflarını sayfada yayınlayan Wittwer bunun üzerine Facebook'a itiraz da bulundu. Wittwer'ın sayfasının 10 bini aşkın üyesi de Facebook'un bu tutumunu protesto ettiler.

Facebook ise yaptığı açıklamada, site üzerinde nefret grupları oluşturulmasının yasak olduğunu ve bu kapsama giren grupların otomatik olarak kapatıldığını söyledi. Fakat Facebook, Wittwer'ın açtığı grubun bu kapsama girmediğini, otomatik grup kapatma sisteminin gruptaki bazı yorumları takip ederek, kapatma kararını verdiğini açıkladı. Sonunda Wittwer'ın grubu Facebook tarafından yeniden açıldı ama hüküm giymiş kişilerin isimleri ve açık adreslerinin yayınlanmamasını şart koştu.

Okuyucu Yorumları