Facebook, Sözcüğe Göre Engellemeyi Deniyor

Facebook, belirli sözcüklerin duvarınızda görünmesini engellemenizi sağlayacak bir işlevi test ediyor!

Facebook, sözcük engelleyebilir

Facebook duvarınız çok uğrak bir yer ise, bazı sözcüklerin veya cümlelerin duvarınızda belirmesini istemiyor olabilirsiniz. Facebook'un buna olanak tanıyacak bir işlevi test ettiği keşfedildi.

Facebook, Sözcüğe Göre Engellemeyi Deniyor

Jane Manchun Wong'un keşfine göre firma, belirli sözcük, cümle ve emoji'lerin kişisel zaman tünelinizde görünmesini engelleyecek bir işlev geliştiriyor. Gizli işlevleri keşfetmesiyle ve ters mühendislik çalışmalarıyla hatırladığımız Wong, bu işlevin çalışır haldeki görüntüsünü bir tweet'te paylaştı.

Paylaşılan ekran görüntüsünde Facebook'un yorumları ve belirli sözcükleri içeren gönderileri engellemeye izin verildiği görünüyor. İşlev gönderiyi paylaşmaya engel olmuyor - gönderen ve gönderinin arkadaşları gönderiyi görüyorlar ancak siz bu işle uğraşmaktan kurtuluyorsunuz.

Bu işlev, belirli sözcükleri paylaşan kullanıcıları tamamen engellemekten kurtaracak bir çözüm olabilir. Ancak belirli içerikleri engellerken yeni sorunların çıkması da muhtemel. İşlevin son sürümünde daha farklı bir yöntem izlendiğine şahit olabiliriz. Facebook'un sahibi olduğu Instagram'ın rahatsız edici yorumlarıo otomatik olarak engellediğini biliyoruz.

Okuyucu Yorumları