Facebook'ta detaylı arama araçları

Facebook'ta olup bitenleri takip etmekte zorlanıyorsanız, bu araçlar tam size göre...

Olan bitene Fransız kalmayın!

Facebook'ta yer alan 500 milyonu aşkın kullanıcı her an sayısız şey paylaşıyorlar. Özellikle arkadaş sayısı fazla olanların tüm paylaşılanları takip etmesi ise oldukça güç, özellikle de belli bir konudaki paylaşımları kaçırmak istemiyorsanız.

Facebook'un kendi arama özellikleri başarılı ama oldukça sınırlı. Eğer Facebook'taki paylaşımları daha yakından ve daha derli toplu bir şekilde takip etmek istiyorsanız birkaç araç işinizi çok kolaylaştırabilir.

FacePinch
Gerçek zamanlı bir Facebook arama motoru olan FacePinch, aradığınız anahtar kelime hakkında tam şu anda Facebook'ta kimlerin ne paylaştığını size gösterebiliyor. Site üzerinden ayrıca popüler konuları ve popüler aramaları da görebilirsiniz.

Openbook ve Advanced Search 2.2 Beta

Openbook ve Advanced Search 2.2 Beta

Openbook
Büyük oranda FacePinch'e benzeyen Openbook'un en önemli farkı arama sonuçlarını cinsiyete göre filtreleyebiliyor olmanız. Böylece araştırma yaptığınız konuda sadece kadınların veya sadece erkeklerin paylaşımlarını ayrı ayrı görebilirsiniz.

Advanced Search 2.2 Beta
Facebook'ta detaylı arama yapmak için diğer bir seçeneğinizde bu iş için geliştirilmiş özel bir Facebook uygulaması. Yapacağınız aramalarda kişiler, gruplar, uygulamalar veya etkinlikler ile ilgili paylaşımları ayrı ayrı değerlendirebilirsiniz. Arama sonuçlarını konusunda da anahtar kelimenin ilgisine göre veya "en çok hayranı olan"lara göre öncelik belirlemek mümkün.

Okuyucu Yorumları