Facebook'ta yazdıkları başına iş açtı...

Bir "ne yazdığınıza dikkat edin" vukuatı daha. Bu kez başrolde Facebook var...

Facebook'tan hastaneye...

Daha önce sizlere bir gencin intihar edişini web kamerası ile internet dünyasına ileterek aslında olmayan bu olayı olmuş gibi gösterişini konu alan haberimizi iletmiştik.

Bu sefer de bir genç kızın Facebook üzerinden tehditleri sonucu hüküm giymesi gibi bir durum söz konusu. 18 yaşındaki Keeley Houghton Facebook'ta, Emily Moore adlı kişiyi öldüreceğini yazınca 3 aylık bir süre zarfında Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi'nde gözetim altında tutulmasına karar verildi.

12 Temmuz'da Facebook durumunu "Keeley Emily'i öldürecek. O adeta bir aktris. Kendini özgürlük anıtı sanıyor lanet olası." bu şekilde değiştiren Houghton daha ağır ifadelerde de bulunuyor.

Worcester hâkiminin duyumları olayın başlangıcını söyle ifade ediyor. The Vaults adlı kafede Emily Moore yanlış başına bir masada oturuyordu. Houghton Emily gördükten sonra hemen bitişiğindeki masaya geçti ve Emily'e dönerek"Sen Emily Moore'sun değil mi? Seni kucaklamamı ister misin?" diyerek rahatsız etmeye başladı. Emily ise onu yalnız bırakmasını yoksa polisi arayacağını söyledi. Fakat Houghton durumdan endişelenmemiş olacak ki "Sana polisi araman için bir şey vermemi ister misin?" diyerek restleşti.

Yaşananlar aslında ilk değilmiş...

Yaşananlar aslında ilk değilmiş...

Polis kayıtlarından aslında bu olayın ilk olmadığı anlaşılıyor. 4 yıl önce Houghton, Moore' a karşı sürekli kaba kuvvet kullanmak isterken, evinin kapısını tekmelerken göz altına alınmış. Mahkeme yetkilileri Houghton'ın gece içkili iken ölüm tehditleri içeren cümleler kurduğunu, sabah uyandığında ise bunların tek bir kelimesini dahi hatırlamadığı kanaatine vardı. Fakat polis araştırmalarına göre saat 12 Temmuz saat 16:00 dolaylarında tehditleri Facebook durum bilgilerine koyduğu ve 24 saat oradan kaldırmadığı ortaya çıktı.

Durumdan dolayı pişmanlığı ifade eden Houghton bütün yapmak istediğinin özür dilemek olduğunu dile getirdi.

Okuyucu Yorumları