"Facebook'u kullanmayanlar katil olabilir!"

Facebook hesabı olmayanlardan veya onu kullanmayanlardan mısınız? Bu garip iddia sizi kızdıracak!

Facebook kullanmıyorsanız...

Bugün 955 milyonun üzerinde kişi Facebook'u aktif olarak kullanıyor. Peki neredeyse herkesin Facebook hesabına sahip olduğu bu zamanda onu kullanmayanlar, suç işlemeye daha yatkın olabilirler mi? Alman web sitesi Tagesspiegel.de'ye göre suçtan fazlası da var: Facebook kullanmıyorsanız, seri katil olma ihtimaliniz daha yüksek.

Alman sitenin iddiası kulağa saçma gelse de, siteye göre bunun bazı nadir durumlarda gerçek olabildiğine dair işaretler var. Örneğin Norveçli keskin nişancı seri katil Anders Breivik, Facebook yerine MySpace'i kullanıyormuş. Aynı şekilde John Holmes'un da Facebook'u kullanmadığı söyleniyor. Bu suçluların çevrimiçi olarak kendilerini göstermek istememeleri, şiddet suçları ile bağdaştırılıyor. Geçen sene Richard E. Bélanger tarafından yapılan bir araştırma ise sosyal medyada yer almamanın depresyon gibi ruhsal hastalıklarla ilgisi olduğunu iddia etmişti.

Sosyal ağlarda olmamak ile suçlu olmanın bağdaştırılması açıkçası bize oldukça saçma geldi. Yine de neredeyse herkesin bulunduğu bir ortamdan uzak olmak, zaman zaman bir şeyleri gizlediğiniz yorumlarına yol açabilir.

Okuyucu Yorumları