Facebook'un 2013'te yaptığı 8 değişiklik!

Facebook'un 2013 yılında yaptığı en önemli 8 değişiklik ve yeniliği bir araya getirdik...

Facebook'ta değişen 8 şey!

2013'te şaşırtıcı sayıda değişiklik yapan isimlerden bir tanesi de Facebook oldu. Eğer Facebook'un yeni araç ve özelliklerinden haberiniz yoksa, yazımızın sizler için faydalı olacağını düşünüyoruz.

Graph Search kullanıma hazır

Graph Search, Facebook'un son zamanlarda yaptığı en önemli yeniliklerden. İşlev sadece İngilizce dilindeki Facebook'ta çalışsa da arama işlevinde önemli değişiklikler yapıyor.

Aramak için bir şeyler yazmaya başlar başlamaz öneriler gösterildiğinden, Graph Search'ü nasıl kullanacağınızı bilmeniz şart değil.

Çocuk hesapları artık daha açık

Facebook'ta yapılan bir değişiklik sayesinde artık çocuklar da herkese açık gönderiler paylaşabiliyor, takipçilere sahip olabiliyorlar.

Daha iyi güncellemeler ve yorumlar

Daha iyi güncellemeler ve yorumlar

Daha iyi güncellemeler ve yorumlar

Facebook, yaptığı bir değişiklik sayesinde yazım hatası yaptığımız yorumlarımızı silip, baştan yazmaktan hepimizi kurtardı. Yorumlarınızı yayınladıktan sonra değiştirmeniz mümkün; bu durumda yorumunuzun ilk sürümüne bir bağlantı gösteriliyor.

Bir başka yenilik ise yoruma yorum yapabilmeniz ve bu yorumların iç içe gösterilmesi. Bu sayede uzayıp giden yorumları okumak kolay hale geliyor.

Otomatik çalan videolar

Facebook'un yeni yaptığı bir değişlik, haber kaynağınızda videoların otomatik olarak oynamaya başlamasını sağlıyor (neyse ki sessiz olarak). Bu özellik, reklam videoları için de kullanılıyor.

Paylaşımlı fotoğraf albümleri

Arkadaşlarınızla önemli bir etkinliğe gittiğinizde, artık aynı albüme siz ve arkadaşlarınız fotoğraf yükleyebiliyorsunuz. Bu albüm arkadaşlarınız ve arkadaşlarınızın arkadaşları tarafından görüntülenebiliyor. Bu sayede etkinlikten daha fazla kişi haberdar oluyor.

Facebook Windows 8'e geldi

Facebook'un Windows 8 ekosistemine attığı resmi adım, Microsoft'un yeni işletim sistemini birçok kullanıcı için daha çekici hale getirmişti.

Artık Facebook'ta yarışma düzenleyebilirsiniz

Facebook'ta bir sayfanız varsa, takipçileriniz arasında yarışma düzenlemeyi aklınızdan geçirmiş olabilirsiniz. Öncesinde bunu yapmanız için kişi bilgilerini Facebook dışında yapmanız gerekiyordu ancak 2013'te bu kurallar oldukça yumuşadı. Artık e-posta adreslerini Facebook dışında toplamak için kod yazmanıza gerek yok, hepsini sosyal ağ içinden yapabilirsiniz.

Gölge hesaplar

Facebook üyesi olmasanız bile sosyal devin sizin hakkınızda bilgiler topladığı, 2013'te ortaya çıkmıştı. Bir arkadaşınızın e-posta hesabında kayıtlı kişilerin Facebook'ta olup olmadığını aratması yeterliydi, bu sayede Facebook, kayıtlı olmayan kullanıcıların bile "gölge hesaplarını" oluşturabiliyordu.

Okuyucu Yorumları