FCC, FM çipleri için Apple'ı zorluyor...

FCC, Apple'ı FM çiplerini aktif etmeye zorluyor ancak küçük bir sorun var...

FCC'nin radyo isteği

FCC Başkanı Ajit Pai, bir kez daha iPhone'daki FM radyo çiplerini son zamanlardaki doğal afetler sırasında aktif etmemek ile Apple'ı eleştirmekte. Pai'nin açıklaması, NAB'ın kendi çabasını yenilemesinin ardından geldi.

Pai'nin söylediğine göre diğer firmalar fırtınalar ve hücresel verinin kaybolduğu diğer doğal afetler sırasında hayat kurtaran FM radyo erişimini akıllı telefonlarda aktif etmekteydiler. Doğal afetler sırasında kablosuz ağlar devre dışı olduğu zaman, aktif FM çipli akıllı telefonlar sayesinde hayati öneme sahip bilgiler alınabiliyor.

FCC henüz Apple'ı herhangi bir şey için zorlamıyor olsa da, başkanın açıklaması sırasında kullanılan dilin konu hakkında pek kibar olduğu söylenemez. Apple'ın destek vermeyen bir büyük telefon üreticisi olduğunu belirten yönetici, Apple'ın konumu gereği Amerikalıların güvenliği için önemli bir konumda yer aldığını söylemekteydi.

Başkan Pai'nin açıklaması, NAB'ın Apple'dan FM radyo çiplerini aktif etmesi çağrısı ile aynı günde yapılmış durumda. Her ne kadar Apple bu yeni istekler hakkında yorum yapmıyor olsa da, eleştirmenlerin düşüncelerine göre firma, FM radyo erişiminin Apple Music ve hücresel veri üzerinden radyo hizmetleri gibi firmanın hizmetler iş alanına zarar vereceğini düşünüyor.

Kullanım açısından bakıldığında FM radyo erişiminin klasik bir antene ihtiyaç duyması oldukça yüksek bir ihtimal ve bu yüzden de işlevi aktif etmenin bir tuşa basmak kadar kolay olmayacağı tahmin edilebilir.

Başkan Pai, geçmişte yaptığı konuşmalarda FCC'nin Apple'ı zorlamak için otoriteye sahip olmadığına inandığını söylemişti ancak yeni konuşmasından anlaşılana göre firmaya kamusal baskı yapmaktan çekinmiyor.

Okuyucu Yorumları