Film kategorisinde Büyük Ödül Avustralya'nın!

Doğanburda'nın Türkiye temsilcisi olduğu büyük etkinlikten yeni haberler var!

Dev festival sürüyor

Film kategorisinde Büyük Ödül Avustralya'ya gitti

Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nde Film kategorisinin ödülleri dün gece takdim edildi. McCann Melbourne, Metro Trenleri için hazırladığı Dumb Ways to Die kampanyasıyla Grand Prix (Büyük Ödül) kazandı. Çalışma, gençlere metro istasyonlarında hata yapmalarının çok ciddi sonuçları olabileceğini hatırlatıyor. Onları daha dikkatli olmaya davet ediyor.

Bir ajans 34 Aslan

DoğanBurda'nın Türkiye temsilcisi olduğu Cannes Lions Uluslarası Yaratıcılık Festivali 2013'de yılın en başarılı ajansları belli oldu.

Ogilvy & Mather Brasil tam 34 Aslan kazanarak, Yılın Ajansı seçildi. Kazanan işleri görmek isteyenler için... https://www.dropbox.com/sh/u9rp8n966fes0tq/2D6ZiS_O23 ...

Yılın ajansları

1. Ogilvy Mather Brezilya, SÃO PAULO

2. MCCann,Melbourne

3. ALMAPBBDO, SÃO PAULO, Brezilya

"Türkiye dikkatli olmalı"

Türkiye dikkatli olmalı

Fatoş Karahasan

Bu yıl 60'ıncısı düzenlenen Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nde,. 35.765 iş ödül için yarıştı. 90 ülkeden 12 bin kişi festivali izledi. Dünyanın en büyük iletişim buluşması sırasında, Festival Başkanı Terry Savage'la sohbet ettik. Savage, geleneksel mecralarda heyecanın azalmadığını, Asya ülkelerinde gazete ve dergilerin hâlâ çok güçlü olduğunu vurguladı. TV'nin teknoloji sayesinde kendisini hızla yeniden yarattığına dikkat çekti. "Gazeteler saldırı altında olabilir, ama geçmişte parşömenden, matbaaya geçildiği gibi, şimdi de gazeteler ekrana taşınıyor" diyerek basının gücünün azalmayacağını belirtti. Ayrıca, 2014'de sağlık sektörüne özel olarak iki günlük Cannes Health Lions Festivali'nin düzenleyeceklerinin haberini verdi.

Savage'a Türkiye'deki olayların dışarıdan nasıl göründüğünü sordum. Şöyle yanıtlarladı:

"TV'de gördüklerimiz üzücüydü. Ancak, Türkiye'nin son yıllardaki imajı o kadar olumlu ki, bu görüntüler kısa bir sürede akıllardan silinecektir. Benzer tablolar, Los Angeles'daki ayaklanmalarda da vardı. 2.5 yıl önce Londra'nın yağmalanacağını kim düşünebilirdi? Şu ana kadar yaşananlar Türkiye'ye zarar vermedi. Ortam sakinleşirse, bu görüntüler hızla akıllardan silinir. Ancak, süreç uzar, olaylar büyürse, tabi ki dışarıya yansımaları da olumsuz olacaktır. "

Okuyucu Yorumları