Firefox 3.1'in alpha sürümünün ayak sesleri

Firefox 3.0 henüz yayınlanmışken, "Firefox 3.1a1pre" kurulumu 3.1'in sinyallerini veriyor.

Firefox 3.1 çok yakında!

Firefox 3 ile büyük gürültü kopartan Mozilla dur durak tanımıyor... Daha önce Temmuz ayının ortasında hazır olacağını duyurduğumuz Firefox 3.1'in ilk alpha sürümünün adımları sıklaşmaya başladı. 32 bit Windows, Mac OS ve Linux kullanıcıları için hazırlanan ve "Firefox 3.1a1pre" adıyla Mozilla'nın FTP sunucusunda indirilmeye sunulan "trunk build", ilk alpha sürüme çok az kaldığının sinyallerini veriyor.

Mozilla'nın "Minefield" projesi kapsamında indirilmeye sunulan "Firefox 3.1a1pre" kurulum dosyası, Firefox 3.1'in alpha sürümü değil. Minefield projesi, gönüllü kullanıcıların ön sürümün geliştirilme aşamasında "trunk build" adı verilen kurulum dosyasını indirmeleri ve yayınlanan sürümü deneyerek eksikleri rapor etmeleri temeline dayanıyor.

"Firefox 3.1a1pre" sürümü, Firefox 3.1 Alpha 1'e daha önce iddia edildiği gibi Temmuz ayı ortalarında ulaşabileceğimizin sinyallerini vermesi açısından oldukça önemli. Firefox 3.1'de bizleri ne gibi yeniliklerin beklediğini öğrenmek için buradaki haberimize göz atabilirsiniz.

Bir de küçük uyarı: Eğer buradaki "Firefox 3.1a1pre" kurulum dosyasını indirip sisteminize kurarsanız, tarayıcınızın adı "Minefield" olarak değişecek. Unutmamanız gereken ve Mozilla'nın da altını çizdiği önemli nokta, indireceğiniz dosyanın herhangi bir kararlılık garantisi ile gelmediği. Yani Minefield projesine katılıp Firefox 3.1'in geliştirilmesine destek vermek isteyenler, alacakları riskleri de en başından kabul etmek zorunda...

Okuyucu Yorumları