Firefox'un Metro sürümünün sekmeleri...

Mozilla'nın Windows 8'e özel hazırladığı yeni Firefox'tan yeni haberler var!

"Diğer" Firefox'tan haber var

Mozilla, web tarayıcısı Firefox'un metro sürümü hakkında bilgiler vermeye devam ediyor. Mozilla geliştiricisi Brian Bondy, projenin durumu hakkında yeni bilgiler paylaştı.

Bondy'nin blog yazısında Firefox'un Windows 8 sürümünün arayüzünden ve gelişiminden bahsediliyor: "Birkaç klavye kısayolu eklendi, yeni sekme sayfası ise şimdi varsayılan giriş sayfası. Arayüzdeki çok sayıda küçük sorun ise şimdi onarıldı. Metro Firefox arayüzü için 2 sekme modu bulunuyor. İsterseniz sekmeleri yukarıdan aşağı kaydırarak onları ön-izlebilirsiniz. Veya sekmeleri klasik stilde, sürekli olarak gösterebilirsiniz. Bu mod seçimi artık kalıcı oluyor."

Firefox'un Windows 8'de nasıl varsayılan tarayıcı olarak ayarlanabileceğinden de bahseden Bondy, şunları söylüyor:

"Web tarayıcınızı varsayılan olarak ayarlamanın tek yolu, bunu işletim sistemine yaptırmaktan geçiyor. İşletim sistemi, bunu kullanıcıya soruyor. Bu nedenle tarayıcıyı varsayılan olarak ayarlama işini Windows 8'in kendi işlevine bırakıyoruz. Bununla beraber bu işlev, sadece HTTP varsayılanlarını ayarlayabiliyor."

Mozilla her ne kadar Metro Firefox'dan bahsetse de, onu ne zaman bitireceğine dair ipucu vermiyor. Ancak şirketin geçmişte "Eylül ayının sonu" gibi bir tarih verdiği biliniyor.

Okuyucu Yorumları