Dünya'nın en iyi işvereni yine değişmedi: İşte ilk 10...

"Dünya'nın en iyi işvereni" unvanının sahibi yine değişmedi: İşte çalışanlarını en fazla mutlu eden 10 büyük şirket...

Dünya'nın en iyi işvereni yine değişmedi: İşte ilk 10...

Samsung, Forbes tarafından üst üste 3’üncü kez "Dünyanın En İyi İşvereni" unvanını kazandı. Sıralama, ABD, İngiltere, Almanya ve diğer ülkelerdeki 800 şirkette 150 binden fazla çalışanla görüşen Forbes-Statista anketine dayanıyor.

Forbes’un düzenlediği anket, katılımcılarından işverenlerini aile üyelerine ve arkadaşlarına tavsiye etme isteklerini derecelendirmeleri ve ayrıca şirketlere ekonomik etki ve imaj, toplumsal cinsiyet eşitliği ve sorumluluğu ile yetenek gelişimi konularında puan vermeleri ışığında düzenlenmiş. Buna istinaden Samsung çalışanları en yüksek iş memnuniyetine sahip olanlar arasında olurken, Forbes konuyla ilgili şu açıklamada bulunuyor: “’Büyük İstifa’nın, yani insanların gönüllü olarak işlerinden ayrıldığı mevcut küresel fenomen, 2021'in başlarında başladıktan sonra hala tüm hızıyla devam ediyor. Çalışanlar artık daha yüksek maaş ve daha iyi sosyal hakların yanı sıra ilerleme fırsatlarına, iş-yaşam dengesine ve amaç odaklı çalışmaya her zamankinden daha fazla değer veriyor.”

Böylesi bir ortamda, 266 bin 673 çalışanı bulunan Samsung Group, 1’inci sırada yer alarak Dünyanın En İyi İşvereni seçilirken, onu Microsoft, IBM, Alphabet (Google'ın ana şirketi), Apple, Delta Air Lines, Costco Wholesale, Adobe, Southwest Airlines ve Dell Technologies takip ediyor.