Ford, yüksek çözünürlüklü yeni far teknolojisi ile yola görüntü yansıtacak

Ford, yüksek çözünürlüklü yeni far teknolojisi ile aracın önündeki yola görüntü yansıtacak. Peki ama bu sayede neler değişecek?

Ford, yeni farlarıyla yola görüntü yansıtacak

Yol üzerine görüntü yansıtmak için karmaşık far teknolojisini kullanmak, Mercedes-Benz'in Dijital Işığı aracılığıyla ilk olarak birkaç yıl önce gördüğümüz bir özellikti. Bu yeni nesil özellikler henüz kitlesel pazar araçlarına girmedi, ancak görünüşe göre Ford artık bu teknolojiyi herkese sunmak istiyor.

Ford Avrupa, Pazartesi günü yüksek çözünürlüklü farlar olarak adlandırdığı bir özelliği duyurdu. Bu özelliğin temel fikri, Mercedes'in Dijital Işığı ile aynı gözüküyor. Yani bir aracın farları, bir aracın önündeki yola görüntüleri anlaşılır bir şekilde yansıtmak için yeterli çözünürlüğe sahip olacak.

Ford'un yüksek çözünürlüklü farlarının birincil hedeflerinden birinin güvenlik olduğu belirtiliyor. Ford, hız sınırı veya hava durumu bilgilerini yola yansıtarak sürücülerinin güvenli sürüş için ellerinden gelenin en iyisini yapmalarını sağlayabilir. Ayrıca, yaklaşan dönüşlerin önüne yol tarifleri yerleştirmek için bir arabanın adım adım navigasyonuna bağlanabilir ve bu da gidilen yoldan sapmayı daha da zorlaştırır. Sistem ayrıca aracın genişliğini yola yansıtarak sürücünün araç için çok küçük bir boşluğa girmeye çalışmasını da engelleyebilir.

Sürücü dışındaki kişiler için de avantajlar söz konusu. Örneğin bir araç durduğunda, aracın önünde bir yaya geçidi görüntüleyerek yakındaki yayaların karşıdan karşıya geçmenin güvenli olduğunu bilmesi sağlanabilir. Ayrıca, örneğin bir bisikletçinin etrafında bir yol gösterilerek yolun daha güvenli bir şekilde paylaşılması mümkün olabilir.

Ford Avrupa tarafından yapılan basın açıklamasında, otomobil üreticisinin teknolojiyi hala denediği, bu nedenle bu teknolojinin hangi üretim araçlarına ekleyebileceğine dair herhangi bir duyuru olmadığı belirtildi.