Fotoğraf Sanatına Teknolojik Dokunuş: Yapay Zeka

Teknolojinin ilerlemesi ile hayatımıza giren yapay zekâ, hayatımızın tüm alanında etkisini yavaş yavaş göstermeye başlıyor.

Fotoğrafa Teknolojik Dokunuş

Akıllı ev sistemleri, güvenlik sistemleri, oyunlar gibi birçok alanda etkisini gösteren yapay zekâ teknolojisi, fotoğrafçılık alanında da ön plana çıkıyor. Eskiden fotoğraf çekmek için film, objektif, flaş, pil ve tripot gibi birçok malzemeye ihtiyaç varken; yapay zekâ ile tüm bunlar artık tek bir yerde buluşuyor. Teknolojinin ve yapay zekanın gelişimi ile fotoğraflar, akıllı telefonlar aracılığıyla hayat bulmaya başlıyor. Özellikle kamera özellikleri ve görsel kalitesi ile fark yaratan akıllı telefonlar, fotoğraf sanatında kendini göstermeye başlayarak, her an fotoğraf çekme özgürlüğü tanıyor.

Yapay zekâ teknolojisini, akıllı telefon ile buluşturan teknoloji devi HUAWEI, P20 model akıllı telefonu ile yapay zekayı üstün tasarım ile buluşturuyor.

Algoritmaların Birleşimi

Algoritmaların Birleşimi

HUAWEI P20, 20MP (f / 1.6, 27mm) monokrom sensör ve 1,55 µm piksel boyutunda 12MP RGB (f / 1.8, 27mm) sensör içeren Leica çift kamera ile donatılmıştır. RBG kamera renkli bilgileri alırken, tek renkli kamera ise detaylardan sorumlu. Bilgileri iki kameradan dijital olarak birleştiriyor. Tüm bunlardan sonra ise HUAWEI P20'deki yapay zekâ teknolojisi, son fotoğrafı iyileştirmek için bir araya getirme algoritmalarının üstünde ekstra bir katman olarak çalışıyor.

Renklerin Keşfi

HUAWEI P20'deki yapay zekâ işlemcisi, 500'den fazla nesneyi tanıyarak bunları 19 sahneye ayırabiliyor. HUAWEI P20'de her sahne, optimize edilmiş parametrelerle ilişkilendiriliyor. Örneğin, gökyüzü fotoğrafının çekildiğini algıladığında, "Mavi Gökyüzü" sahnesini etkinleştiriyor ve renk doygunluğunu hızlandırıyor.

Zengin Detaylar

Ayrıca HUAWEI P20'nin yapay zekâ teknolojisi, yakın çekimi algılıyor ve keskinlik seviyesini arttırıyor. Fotoğrafta en küçük ayrıntıları yakalayan HUAWEI P20 ile mükemmel ve etkileyici sonuçlar elde ediliyor.