Futbol bahane, LCD şahane

Teknoloji marketleri, LCD veya plazma TV'ye geçmeyenler için Avrupa Şampiyonası kozunu kullanıyor.

Futbol bahane...

Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, yaptığı açıklamada, son yılların en gözde teknolojik yeniliklerinden birisinin, her evde bulunan "tüplü" TV'lerin, yerlerini LCD ve Plazma ekran kullanan televizyonlara bırakması olduğunu kaydetti.

Bu yeni teknolojilerin, çok daha net ve canlı görüntü vermesi ve az yer kaplaması nedeniyle talep edildiğini kaydeden Vatan, "Önemli bir ilgi olmasına rağmen, son birkaç aydır yaşanan genel ekonomik durgunluk nedeniyle, tüm ürünlerde olduğu gibi LCD ve plazma TV satışları da azaldı. Almak niyetinde olanlar, paralarını ellerinde tutmak amacıyla, birkaç bin YTL'ye ulaşan fiyatlı bu ürünleri almayı erteliyor" dedi.

Düşen satışları artırmak için, diğer teknoloji marketleride olduğu gibi kampanyalar düzenlediklerini ifade eden Vatan, "Biz banka destekli kampanyalar düzenlerken, diğer teknoloji marketlerin de nakit alışverişe yönelik kampanyalar yaptığını takip ediyoruz. Ancak, durgunluk öncesi çok miktarda LCD ve plazma TV satmamıza rağmen, aynı koşullardaki kampanyalarla şu anda yarı miktarda ürün satabildik" dedi.

Şampiyona beklentisi
Vatan, önemli spor organizasyonlarının, TV'leri yenilemek için her zaman iyi bir bahane olduğunu ifade ederek, "Önümüzdeki dönemde satışların artması konusundaki en önemli beklentimiz, 7 Haziran'da başlayacak 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası" dedi.

Vatandaşların bu yıl da bütün Avrupa'nın, hatta dünyanın önemle takip edeceği maçları, yeni ve büyük ekran bir TV'de izlemek isteyeceklerini ifade eden Vatan, şöyle devam etti: "Henüz şampiyona havası yakalanmadı, ancak, tarih yaklaştıkça satışların artacağını tahmin ediyoruz. Önceki yıllarda olduğu gibi, LCD ve plazma TV'ye geçmeyi öteleyenler için bu organizasyon çok iyi bir bahane olacak ve sektöre canlılık getirecek. Şampiyona öncesi tüm marketler gibi kampanyalarımızı sürdüreceğiz."

Okuyucu Yorumları