Galaxy S II ve Optimus 3D karşı karşıya!

Samsung'un Galaxy S II'si ve LG'nin Optimus 3D'si karşı karşıya: Büyük kapışma başlasın!

İki cep canavarı kapışıyor!

Samsung Galaxy S2 ve LG Optimus 3D, şüphesiz bu seneki Mobil Dünya Kongresi'nin en dikkat çeken telefonlarındandı. İki cep de bir anlamda 'akıllı telefon' alanıdan 'süper telefon'a doğru geçtiğimizin habericisiydi.

İki telefon da son teknolojinin ürünü ekranlarıyla bizleri etkilemeyi başarırken önemli farkları da bulunuyordu. Bu farklar nedeniyle telefonlardan biri için 'daha iyi' demek zor, ancak makalemizde yaptığımız karşılaştırmaları okuyarak iki cep devinden hangisinin size daha uygun olduğunu keşfedebilirsiniz.

Yazılım

Yazılım
LG Optimus 3D, yan tarafındaki '3D' düğmesi ile birtakım işlevlere kolay erişim sunuyor

Yazılım

Galaxy S2 ve LG Optimus 3D, Android işletim sistemini kullanıyor. Galaxy S2, Android 2.3 Gingerbread üzerinde TouchWiz 4.0 ara yüzü ve Swype metin girişiyle geliyor.

Samsung cebin bazı ek özellikleri dikkat çekiyor. Yeni başlayanlara yönelik 'hubs', kullanıcıya dört 'merkez' sunuyor: Reader's Hub, Games Hub, Social Hub ve Music Hub.

Telefonun gelişmiş bağlantı ve konferans özellikleri de göze çarpıyor.

LG Optimus ise Android 2.2 ile sunulacak ve gelecekte 2.3'e yükseltilebilecek. LG, kendine özel ara yüzü üzerinde de oldukça çok çalışmış.

Telefonun yan tarafında bulunan '3D' tuşu ile Galeri, Kamera, Oyunlar ve Uygulamalar, YouTube 3D ve 3D Rehber uygulamaları etkinleştirilebiliyor.

İşlemci

İşlemci
Galaxy S 2'nin inanılmaz net resim kalitesi sunan Super AMOLED Plus ekranı, LG'nin ise 3 boyutlu ekranı dikkat çekiyor

İşlemci

Galaxy S2 ve Optimus 3D'nin her ikisi de son teknoloji çift çekirdekli mobil işlemcileri kullanıyor. S2 içerisinde önceleri Orion olarak bilinen, 1GHz saat hızında bir Exynos işlemcisi mevcut.

Optimus 3D'de ise 1GHz çift çekirdekli, dört kanallı OMAP4 işlemcisi bulunuyor. LG bu işlemcinin çift çekirdek ve çift bellek arasındaki aktarımı hızlanarak önemli performans geliştirmeleri sağladığını iddia ediyor.

Ekran

Galaxy S2, Gorilla Glass ile çizilmelerden korunan dokunmatik Super AMOLED Plus ekrana sahip. 4.3inç büyüklüğündeki ekranı ise 480x800 çözünürlüğünde bir görüntü sunuyor.

Optimus 3D'nin ekranı da aynı boyutta ve 3 boyut teknolojisini destekliyor. Ancak ekranda kullanılan LCD teknolojisi, Super AMOLED Plus ekranının canlılığına yetişemiyor. LG Optimus 3D, otostereoskopik LCD ekranıyla ilk gözlüksüz 3 boyutlu teknolojisine sahip cep telefonu.

Depolama ve bellek, kameralar

Depolama ve bellek, kameralar
Optimus 3D, 3 boyutlu resimler çekebilmek için çift kameraya sahip

Depolama ve bellek

16GB ve 32GB'lık modelleriyle Galaxy S2, dahili depolamada Optimus 3D'yi geçiyor. Optimus 3D'nin dahili depolama alanı ise sadece 8GB. Ancak iki telefonun depolama alını da microSD kart yardımıyla 32GB'a kadar yükseltilebiliyor.

Kameralar

Samsung Galaxy S2, 8MP kamerayla geliyor (3264x2448 piksel) ve LED flaş, geo-tagging, dokunarak odaklanma, yüz ve gülümseme algılama, 1080p video kaydı gibi işlevler sunuyor. Cihazın ön yüzünde ise videolu görüşmelere yönelik 2MP kamera bulunuyor.

LG Optimus 3D ise çift 5MP kamera ve aralarında bir LED flaş sunuyor. Telefon çift lensi sayesinde stereoskopik fotoğraflar ve videolar (sadece 720p) çekebiliyor, 1080p 2D video kaydedebiliyor.

Bağlanabilirlik, yön bulma, sensörler ve ücret

Bağlanabilirlik, yön bulma, sensörler ve ücret
İki cep de HDTV bağlantısına sahip

Bağlanabilirlik

Bağlanabilirlik konusunda iki telefon da oldukça iyiler. Galaxy S2 3G/HSDPA ve 21Mbps'ye kadar HSPA+'yı destekliyor. Wi-Fi 802.11a/b/g/n ve DLNA içerik paylaşma da desteklenen bağlantı türleri arasında. Galaxy S2'nin Bluetooth 3.0+HS desteği ise 24Mbps'ye kadar aktarım hızı vaadediyor.

Optimus 3D'nin wireless seçenekleri de oldukça benzer. Cihaz 3G/HSDPA ve HSPA+, 802.11b/g/n Wi-Fi, A2DP destekli Bluetooth 3.0 ile geliyor.

İki telefonda da microUSB bağlantısı, RDS destekli stereo FM radyosu, HDMI portları bulunuyor.

Yön bulma ve sensörler

İki telefon da GPS/A-GPS, entegre denge çarkı, dijital pusula, ivmeölçer, yakınlık ve ışık sensörlerine sahip. Dolayısıyla bu alanda sizi hayal kırıklığına uğratmıyorlar.

Ücret

Son teknoloji ürünü cihazlar genellikle pek de ekonomik olmuyorlar. Samsung Galaxy S'in yurtdışı fiyatı 649.99 Euro. LG Optimus 3D'nin fiyatı ise 514.99 Euro.

Kasa ve pil ömrü

Kasa ve pil ömrü
Galaxy S2, iPhone 4'den de ince

Kasa

125.3 x 66.1 x 8.49 mm ölçülerindeki Galaxy S 2 oldukça ince ve hoş bir yapıya sahip.

LG'nin telefonu ise 128.8 x 68.0 x 11.9 mm ile biraz daha hantal. Telefonların ağırlıklarına baktığımızda ise Optimus 3D'nin 168 gram, Galaxy S 2'nin ise 116 gram ile çok hafif bir telefon olduğunu görüyoruz.

Pil ömrü

İki üretici de pil ömrü konusunu henüz açığa kavuşturmasa da Galaxy S 2 1650 mAh pile, Optimus 3D ise 1500 mAh Li-Ion pile sahip.

Okuyucu Yorumları