Galaxy S7 magnezyum alaşımlı gövdeyle gelecek

Yıllarca plastik kasa nedeniyle eleştirilen Samsung, Galaxy S6'dan sonra, S7 ile de şaşırtacak!

Galaxy S7 "çelik gibi" olacak

Gelen son haberler Samsung Galaxy S7'nin magnezyum alaşımlı tek parça gövde ile birlikte sportif bir görünüme sahip olacağını ortaya koyuyor.

Mart 2014'te piyasaya sunulan Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge, alüminyum çerçeveli plastik kasaya sahipti. Kore kaynaklı bir yayın olan iNews24, Galaxy S7'nin güçlü magnezyum alaşımlı gövdeye sahip olacağını bildiriyor.

Samsung, alüminyuma göre 2.8 kat daha sağlam olduğu için Galaxy S7'de magnezyum alaşım kullanmak istiyor olabilir. Bu alaşımın aynı zamanda alüminyuma oranla yüzde 65 daha hafif olduğu da ifade ediliyor.

Üst düzey akıllı telefonların bir çoğunda çok fazla ısı üreten hızlı işlemciler kullanılmakta. Qualcomm Snapdragon 810 işlemci içeren akıllı telefon sahipleri aşırı ısınma probleminden şikayetçi durumdalar. Bu nedenle alüminyuma göre daha az ısınan magnezyum birçok akıllı telefon üreticisi için iyi bir seçim olabilir.

Yaklaşan yeni amiral gemisi Samsung Galaxy S7'nin henüz resmi olarak hangi özelliklere sahip olacağı bilinmiyor ancak söylentiler cihazın selefine oranla daha büyük 5.7 inçlik Quad HD ekran ve 2.560 x 1.440 çözünürlüğe sahip olarak geleceği yönünde.

Bazı spekülasyonlar cihazın Qualcomm Snapdragon 820 ve Exynos 8890 işlemci seçenekleriyle tüketicilere sunulacağına işaret ediyor. Ayrıca yaklaşan Galaxy S7'nin 16MP ana kamera ve 5MP ön kamera ile donatılacağı iddia ediliyor. Son olarak telefonun 4GB RAM ve 64GB dahili depolama alanı ile gelebileceğini belirtelim.

Google'ın bu yılın sonlarına doğru Android 6.0 Marshmallow sürümünü yayınlaması bekleniyor. Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S7'nin de kutudan en son Android işletim sistemi ile birlikte çıkması kmseyi şaşırtmayacak. Yeni amiral gemisi için henüz resmi bir çıkış tarihi açıklanmadı ancak piyasa gözlemcileri Galaxy S7'yi 2016 yılının ilk çeyreğinde vitrinlerde görebileceğimizi söylüyor.

Okuyucu Yorumları