GC 2008:Diablo 3, Sims 3, PES 2009 ve fazlası

Diablo 3, Sims 3, PES 2009 ve fazlası: Popüler oyun fuarı Games Convention 2008 fırtına gibi esti.

Dev fuar ayağınıza geldi

Diablo 3, Sims 3, Tomb Raider Underworld: Almanya'daki Games Convention etkinliğinde tüm saygın oyun üreticileri "bomba" oyunlarını tanıttı. Biz de yarının oyun hitlerini, güncel ekran görüntüleri ile sizlere tanıtacağız.

Leipzig'e elveda: Neredeyse tüm ünlü oyun üreticileri 7. ve sonuncu kez popüler oyun başlıklarını Leipzig'de görücüye çıkarttı. Dünyanın en büyük oyun etkinliği 2009'da Köln'e taşınıyor.

İlerleyen sayfalarda Games Convention 2008 fuarında tanıtılan oyunlar hakkında bilgi ve yüksek çözünürlüklü resimleri bulacaksınız. Resimleri tam boy görmek için üzerlerine tıklamayı unutmayın! Fuarda çekilmiş etkileyici kareler içinse buradaki galerimizi ziyaret etmeniz yeterli.

Diablo 3: Blizzard'ın şeytan avı devam ediyor

Diablo 3: Blizzard'ın şeytan avı devam ediyor
Diablo 3: Şeytan avı devam ediyor.

Kaliforniyalı geliştirici Blizzard, aksiyon-RPG oyunu Diablo'nun devam oyununu geliştirmek için 7 seneden daha fazla bir süreye ihtiyaç duydu. Hazirandan bu yana artık resmi: Diablo 3 geliyor: 2009 veya 2010, işte Blizzard bu konuda halen sessiz.

Üç büyük kötülük olan Diablo, Mephisto ve Baal'ı yok edeli yaklaşık 20 sene oldu. Bir meteor düşüşüyle cehennemin canavarları fantastik şehir Sanktuario'yu yeniden istila altına alıyor. Beş karakter sınıfı (barbar, cadı doktoru şu ana kadar doğrulananlar arasında) savaşta yer alıyor. Grafikler ileriye doğru zıplama yapıyor, aynı kalan ise olayların yukardan meyilli, izometrik bir şekilde gösterimi oluyor.

Diablo III videosu için tıklayın.

Diablo III resimleri için tıklayın.

Far Cry 2: Safari'de sıcak çatışmalar

Far Cry 2: Safari'de sıcak çatışmalar
Far Cry 2: Afrika'da gerçekçi çatışmalar.

Yeni geliştiriciler, yeni mekânlar, yeni kahraman: Far Cry 2 ilk bölüm ile ismi dışında hiçbir benzerlik göstermiyor. FPS oyunu size bir-orduya-bedel adam rolünü veriyor. Olaylar ise Afrika'daki hayali bir şehirde gerçekleşiyor.

Gerçekçi grafikler, zeki düşmanlar ve geniş alanlar Ubisoft'un aksiyon oyununun şimdiden göze çarpmasını sağlıyor. Üreticiler özellikle oyunda canlandırılan alevlerle guru duruyor. Alevler doğal bir şekilde yayılıyor, evlere de yayılıyor ve böylece oyuncu tarafından yerinde ve zamanında kullanılabiliyor.

FPS oyunu hem PC hem de PS3 ve Xbox 360 için çıkacak. Çıkış tarihi Ekim 2008.

FarCry 2 videosu için tıklayın.

Sims 3: Will Wright'ın zeki vuruşu geri dönüyor

Sims 3: Will Wright'ın zeki vuruşu geri dönüyor
Sims 3: Şehirde Sim'iniz için yeni kıyafetler satın alabilirsiniz.

Başarılı bilgisayar oyunu serisi Sims 3'ün en yeni bölümünde Sims'leriniz komşu sularında rahatlıkla gezebilecek. Zafer garanti altında: Serinin sadece 1. bölümü 16 milyondan daha fazla satmıştı.

Üretici Electronic Arts "Sims 3" de kapsamlı oyun akışına çok önem veriyor: Mesela büyük alanlar rahat bir şekilde yakınlaştırılabilecek ve yükleme molaları ile birbirlerinden ayrılmayacak.

Bir diğer yenilik ise çevrenin kendine has dinamiği olacak: NPC-Sim'ler kendi başlarına yaşamaya devam ediyor, işe gidiyor, diğerleri ile arkadaşlık kuruyor, evleniyor ve çocuk sahibi olabiliyorlar.

Tomb Raider Underworld: Daha fazla bulmaca

Tomb Raider Underworld: Daha fazla bulmaca
Tomb Raider Underworld: Lara şimdiye kadar tırmanmadığı kadar tırmanacak ve bulmacalar çözecek.

Popüler dişi oyun kahramanı 2008 Kasımında PC ve konsollara geri dönüyor. Lara Croft serinin yeni bölümünde Viking-tanrısı Thor'un efsanevi çekicini arıyor.

Yayımlayıcı Eidos daha iyi grafikler, yeni hareketler ve yoğun bir hikâye ile serinin son bölümlerinin başarısını arttırmak istiyor. Aksiyon-macera oyunu, "Tomb Raider Legend" ve "Tomb Raider Anniversary" için sorumlu olan Crystal Dynamics tarafından geliştiriliyor.

"Tomb Raider Underworld" de Lara'nın tırmanma partileri ve keşif turları, vahşi hayvanlara karşı savaşlara nazaran daha çok ön planda bulunuyor.

Tomb Raider Underworld videosu için tıklayın.

Spore: Evrim-kutusu nihayet bitti

Spore: Evrim-kutusu nihayet bitti
Spore: Nihayet bitti ve eylülden itibaren satışa sunulacak.

Yıldız tasarımcı Will Wright'ın (Sims, SimCity) en yeni hamlesi Spore nihayet bitti ve yayımlanmasına çok az kaldı. Games Convention 2008'de oyuncular bu çalışmaya göz atabildiler.

"Spore" da oyuncu bir varlık türünü tek hücreli halinden tüm uzayı ele geçirecek hale gelene kadar yönetiyor. Bu sırada kâinatın sayısız gezegeninde farklı ırkları kontrol edebilen diğer oyuncularla karşılaşıyorsunuz.

İlgi çekici strateji oyunu temiz bir şekilde birçok oyun türünü birleştiriyor. Neredeyse iki senelik ertelemeden sonra oyun nihayet 4 Eylülde piyasaya sürülecek.

Fallout 3: Kara mizahlı bilim kurgu RPG oyunu

Fallout 3: Kara mizahlı bilim kurgu RPG oyunu
Fallout 3: Etkileşim klasiği Bethesda tarafından devam ettirilecek.

Fallout 3 ile PC-RPG oyunlarında kült haline gelmiş bir başlık devam edebilme şansı kazanıyor. Geliştirici Bethesda hem çevrenin hem de seleflerdeki kara mizahın aynen kalacağına söz veriyor.

22. yüzyılın post-nükleer Kaliforniya'sında oyuncu birçok çirkin mutant ile savaşmak zorunda kalıyor. Seleflerden farklı olarak olaylar bu sefer gerçek zamanlı ve 3D olarak gerçekleşecek. Fallout 3'ün teknik altyapısını Gamebyro-motorunun yeniden elden geçirilmiş bir sürümü oluşturuyor. Bethesda bu motoru başarılı "The Elders Scrolls: Oblivion" da kullanmıştı.

Fallout 3 PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 için geliştirilecek ve 2008 sonbaharında yayımlanacak.

Prince of Persia: Çizgi film grafikli prens

Prince of Persia: Çizgi film grafikli prens
Prince of Persia: Prens yeni bir tasarımla geri dönüyor.

Çevik video-oyun kahramanı üç başarılı bölümden sonra birden sessizleşti. 2008 kışından sonra Persli prens yeni bir görünüm ile PC, PS3 ve Xbox 360 için çıkacak.

Yeni macerada oyuncu artık yalnız savaşmak zorunda değil. Savaşçı Elka onu kuvvetli bir şekilde destekliyor. Zarif bayan bu süreç içerisinden tamamen PC tarafından kontrol ediliyor.

Yeni bölüm, geliştirilme süreci içerisinde özellikle yeni tasarımı ile haber başlıklarında yer aldı. Cel-shading sayesinde "Prince of Persia 4" aynen bir çizgi film havası veriyor.

Yeni "Prince of Persia" 18 Kasımda PC, PS3 ve Xbox için yayımlanacak.

Aion: Crysis görünümlü WoW rakibi

Aion: Crysis görünümlü WoW rakibi
Aion: Tüm kahramanlar kısa bir süreliğine uçabiliyor.

Koreli RPG uzmanı NCsoft şu sıralar çevrimiçi-RPG oyunu "Aion" üzerinden çalışıyor. Oyun 2009'da PC için çıkacak ve World of Warcraft'ın müşterilerini çalacak.

Sonsuzluk kulesinin düşüşünden sonra fantezi-kraliyeti Atreia iki bölüme ayrılıyor. Savaşa Elyos halkının yanında mı yoksa Asmoider halkının yanında mı katılacağınıza siz karar veriyorsunuz.

Geliştiriciler grafikler için Crysis-motorunu lisansladırlar ama bunun yanında oyunsal açıdan da NCsoft'dan birçok şey beklenilebilir. Sonuçta Koreliler en son Guild Wars, City of Heroes ve Tabula Rasa'yı çıkarmıştı.

Birçok NCsoft başlığında olduğu gibi bu oyunda da diğer oyuncularla kıyasıya savaşlar ön planda tutuluyor.

Resident Evil 5 ve Pro Evolution Soccer 2009

Resident Evil 5 ve Pro Evolution Soccer 2009
Resident Evil 5: Grafiksel açıdan öne çıkan korku-macera oyunu.

Resident Evil 5: Afrika'da zombi avı

Popüler korku oyununun beşinci bölümünde oyuncular bir kez daha Chris Redfield rolüne girip canavar avına katılabiliyor.

"Resident Evil 5" oyuncuları ilk kez Afrika'ya sürüklüyor. Burada Redfield insanları canavarlara dönüştüren bir virüsün yayılmasını inceliyor. Onun yanında ise ikinci bir oyuncu tarafından yönetilebilen Afrikalı özel ajan Alomar yer alıyor.

Grafiksel olarak oyun ileriye doğru büyük bir zıplama gerçekleştiriyor. Oynanış olarak Capcom başarılı selefe yöneliyor. Korku-macera oyunu 12 Mart 2009'da PS3 ve Xbox 360 için çıkacak. Dedikodular göre bir PC sürümü de geliştirme aşamasında bulunuyor.

<strong>Resident Evil 5:</strong> Grafiksel açıdan öne çıkan korku-macera oyunu.Pro Evolution 2009: Messi Fifa'yı silip süpürüyor

İyileştirilmiş grafikler, daha fazla lisans ve yeni kontrol öğeleri ile üretici Konami sanal futbolda üstünlüğünü korumaya çalışıyor. Kapak yüzü olarak FC Barcelona'dan Arjantinli süper star Lionel Messi kullanılabilir.

Her sene Konami'nin "Pro Evolution Soccer" ı ve Electronic Arts'ın "Fifa" serisi en iyi futbol oyunu olmak için kıyasıya mücadele ediyor. "Pro Evo" gerçekçi oyun deneyimi, Fifa ise daha iyi grafikleri ve tüm orijinal oyuncuları bünyesinde barındırması ile dikkatleri üzerine çekiyor.

İşte tam bu noktada Konami gelişme vaat ediyor. Konami'nin kullanılan lisanslarla ilgili sözünü tutup tutmayacağını zaman gösterecek. Oyunsal açıdan PES, 2009 serisinde de hiçbir kuşkuya yer bırakmıyor.

Okuyucu Yorumları