GeForce 8800 BIOS'larına da hükmedin!

Piyasadaki en gelişmiş nVidia BIOS editörü NiBiTor, yeni sürümü 3.3 ile 8800 serisini destekliyor.

NiBiTor Sürüm 3.3

Overclock denilince birçok kullancının aklına ilk gelen şey bu işin en stabil uygulanabileceği yer olan kartların beyni, yani BIOS'u dur. Eğer bir de ekran kartına overclock yapacaksanız ve yaptığınız bu overclock'ın kalıcı olmasını istiyorsanız kesinlikle bir BIOS düzenleyiciye ihtiyacınız var demektir.

Söz konusu nVidia BIOS'ları (Basic Input Output System) düzenlemek olunca akla ilk gelen uygulama, bu iş için biçilmiş kaftan olan ve devamlı güncellenen nVidia BIOS Editor namı diğer NiBiTor oluyor.

NiBiTor ile ekran kartınızın BIOS'unu güncelleyebilir, voltaj, saat frekansları , bellek zamanlamaları gibi ileri özelliklerini ayarlayabilir hatta kartın açılış ekranında (Boot) verdiği mesajı bile değiştirebilirsiniz.

BIOS'ta yapılan ufak değişiklikler ile yine kartın performansını %50'ye varan oranda artırabilir, kartın gizli özelliklerini açığa çıkarabilir, fan ayarı yaparak kartın kararlılığını artırabilir hatta kartınızı bir üst modele terfi ettirebilirsiniz. (Ör:X1900XT@XTX)

NiBiTor, yeni sürümü 3.3 ile artık GeForce 8800 serisini de destekliyor. Bu yeni özelliğin yanında NiBiTor'un yeni sürümnde bazı hatalar da giderilmiş.


İndir:nVidia BIOS Editor (NiBiTor) v3.3

Dikkat: Her overclock işleminde olduğu gibi BIOS düzenleme işlemi de bazı riskler barındırmaktadır. Yazılımı tamamen kendi sorumluluğunuzda kullandığınızı ve çıkacak sorunlardan CHIP Online'ın sorumlu tutulamayacağını belirtmek isteriz.

Okuyucu Yorumları