GIF'leri Windows'ta Duvar Kağıdı Yapmanın Yolu!

Animasyonlu GIF'leri Windows'lu PC'nizin duvar kağıdı olarak kullanmanın yolunu açıklıyoruz!

GIF'ten duvar kağıdı yapın!

Animasyonlu arka planları seviyorsanız, videolu duvar kağıtları kaynak tüketimi bakımından gözünüzü korkutuyor olabilir. Ancak bir seçeneğiniz daha var: GIF duvar kağıtları.

Animasyonlu GIF'leri duvar kağıdı olarak kullanmak akıllı telefonlarda kolay bir iş, ancak Windows, GIF duvar kağıtlarını desteklemiyor. Bunun için Windows'ta Plastuer adlı araçtan faydalanmanız gerekiyor.

Plastuer, GIF'leri, videoları ve HTML5 web sayfalarını duvar kağıdı olarak ayarlamanıza izin veriyor. Plastuer'ı kullanmak için herhangi bir miktarda ücret ödemeniz ve 82MB'lık dosyayı indirmeniz gerekiyor. Aracın ücretsiz bir deneme sürümü bulunmuyor. WebGL ve açık kaynak kodlu Chromium web tarayıcısını kullanan araç, bir kuruluma da sahip değil.

İndirdiğiniz Plauster paketini indirip açtıktan sonra programın simgesine çift tıklayın. Program ilk açılışında sisteminizdeki monitör sayısını algılayacak ve bir monitör seçmenizi isteyecek. Birkaç yolla animasyonlu GIF seçmeniz mümkün. URL alanını kullanarak bir GIF'in adresini verebilirsiniz. İsterseniz Create Playlist kutusunu kullanarak birden fazla URL de ekleyebilirsiniz. PC'nizdeki bir GIF dosyasını seçmek için Select File seçeneğini kullanabilirsiniz.

Bu yöntemlere alternatif olarak Browse Gallery düğmesine tıklayabilir ve resmi galeriden bir GIF animasyonu seçebilirsiniz.

Duvar kağıdını döşeyeceğiniz monitörü seçtikten sonra Save düğmesine tıklayın ve işlemi tamamlayın. Aktif duvar kağıdını devre dışı bırakmak için istediğiniz zaman Disable Wallpaper düğmesine tıklayabilirsiniz.

Plauster, varsayılan olarak tam ekran uygulamaları algılıyor ve animasyonları duraklatarak işlemci ve RAM kullanımını azaltıyor.

İndirin: Plauster

Okuyucu Yorumları